Janša odluku o predmetu arbitraže prebacio na parlament

Iako je o sadržaju podneska, točnije, predmetu spora na arbitraži o granici Hrvatske i Slovenije trebala odlučiti Vlada, Janša je odluku prebacio na slovenski parlament.

Slovenska vlada nije potvrdila podnesak o arbitraži s Hrvatskom, koji Slovenija do 11. veljače mora poslati na sud u Haag. Slovenski premijer Janez Janša tu je odluku prebacio na parlament, koji bi o tome trebao odlučivati na izvanrednoj i zatvorenoj sjednici u ponedjeljak.

U podnesku bi se trebao naznačiti predmet spora u arbitraži oko granice s Hrvatskom. Janša je nakon sjednice rekao, kako je predmet spora loše pripremljen te da parlament mora razmisliti o mišljenjima stručnih skupina i odlučiti o tekstu s kojim će Slovenija ići na arbitražu. Janša je vraćanjem prijedloga spora naljutio stručnjake, koji su na njemu radili, a ministar vanjskih poslova Karl Erjavec nije želio komentirati Janšin potez.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...