Puljić podijelio novinarima sličice pape Franje

U prigodnom blagdanskom druženju s novinarima, nadbiskup Želimir Puljić zahvalio se na kvalitetnom medijskom izvještavanju o događajima u Zadarskoj nadbiskupiji i šire. Osvrnuo se na neposredan pristup vjernicima novoizabranog pape Franje, za kojeg je rekao da na simpatičan i neobičan način djeluje u prvim danima svog pontifikata.

Odgovarajući na pitanje novinara o brizi za siromašne u ekonomskoj krizi, rekao je da zadarski Caritas čini “što je u našoj moći”. Izrazio je želju za “vijesti o otvaranju kakve nove tvornice” i “novim mogućnostima zapošljavanja nakon ulaska u Europu”.  

Govoreći o radikalnom sekularizmu, istaknuo je i porast ravnodušnosti u društvu. Dodao je da nema pravog zadovoljstva i sreće u ovozemaljskim stvarima, odnosno da “čovjek pati zanemarujući duhovnu dimenziju života”.

Da bi se živjela puninu života, mons. Puljić je naglasio “važnost uvažavanja onostranog, jer nismo stvoreni samo za ovaj svijet”. Na dilemu “imati ili biti” odgovara: “Čovjek je zadovoljan kada jest čovjek.”

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije uvjeren je kako će se Hrvatska “oduprijeti utjecaju Europske zajednice, osobito sjevernih zemalja koje su uvele potpuno otuđenje čovjeka po pitanju sakramentalnog života”. Simbioza vjere i kulture, uvijek se osjećala na ovim prostorima, poručio je.

Svi predstavnici medija dobili su na poklon po dvije sličice pape Franje – jednu s blagim osmjehom i drugu popraćenu mahanjem ruke novog poglavara Katoličke crkve koji već na početku oduševljava širu javnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...