Mišo Kovač Sanaderu: Jesi li zadovoljan, predsjedniče?

Estradna zvijezda Mate Mišo Kovač iz trećeg se pokušaja ipak pojavio na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a u slučaju Fimi media u kojem se on, bivši mu suradnici i stranka terete da su iz državnih institucija i tvrtki izvukli više od 70 milijuna kuna. Ispričao je kako je pjevao za HDZ u kampanji za parlamentarne izbore 2007. godine i da mu je taj nastup plaćen.

Svjedočenje Mate Miše Kovača prošlo je uz brojne poteškoće, a da će tako biti i tijekom davanja iskaza, vidjelo se već u početku kad na nekoliko uzastopnih pitanja sutkinje Ivane Čalić kako mu se zove otac i što je po zanimanju, pjevač nije uspio odgovoriti. Potom je rekao kako je umjetnik.

Nije uspijevao čuti pitanja niti sutkinje Čalić niti Sanaderovog odvjetnika Čede Prodanovića, pa im je prilazio. Upozoren od sutkinje da ne može hodati po sudnici, ponovno je sjeo na stolac za svjedoke.

U dijelu u kojem je čuo pitanja i na njih odgovorio, Mišo Kovač je rekao kako mu je nastup za HDZ plaćen i da poznaje Mladena Barišića, ali da nikad nije išao k njemu u Carinu. ‘Upoznao sam Barišića preko bivšeg predsjednika Sanadera. On je bio Sanaderov najveći sluga. Za HDZ sam pjevao radi svog sina Edija, jer je bio član HDZ-a još od 1990. godine’, posvjedočio je Kovač. Povrh ugovora, kako je dalje rekao, nije dobio nikakav novac.

Iako je bilo teško čuti što Mišo Kovač svjedoči, jer je vidljivo narušenog zdravlja, teško se kreće i govori, u jednom trenutku, na upit je li od Barišića dobio još neki novac, a navodno je riječ o 80.000 do 100.000 eura, odgovorio je kako ‘nije išao u Srbiju’. ‘Nikad nisam išao tamo, a zvali su me za 300.000 eura. Ne znam tko mi je ubio sina, ali ne mogu reći da su mi Srbi ubili sina’, rekao je Kovač.

Nakon svojeg svjedočenja želio je sudu ‘reći istinu o Sanaderu’, počevši time kako je ‘prodao 200 milijuna ploča, zbog čega ga 300 godina nitko neće skinuti s vrha’, nakon čega ga je sutkinja prekinula i zahvalila mu na dolasku, objasnivši kako predstoje svjedočenja još nekoliko svjedoka. Ipak je na odlasku iz sudnice mahnuo Sanaderu i upitao: ‘Jesi li zadovoljan, predsjedniče?’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...