Još žešći nadzor Porezne, a onima kojima zatvore lokale istraživati će i imovinu

Ministar financija Slavko Linić za RTL Danas se osvrnuo na činjenicu da je u svibnju u ugostiteljstvu ostvaren veći prihod nego lani za čak 59 posto i to usprkos činjenici da je broj turista u Hrvatskoj manji. No, i dalje je nezadovoljan te i dalje šuti o tome koliko je novaca zapravo otišlo u državni proračun.

– Osobno sam nezadovoljan. Očekujem 100 posto veći promet do kraja godine. A to je onda jasna poruka svima – dižemo još žešći nadzor Porezne uprave. I tek kad budemo imali 100 posto veći promet bit ćemo zadovoljni. To samo znači da se nije prijavljivao promet, da se porezne obveze nisu plaćale. Svi koji u Poreznoj upravi podignu efikasnost imat će zaštitu i mene i užeg dijela ministarstva. Porez će se plaćati! Građani su ti koji traže odgovornost. Svatko u Hrvatskoj može raditi, ali svoje obaveze mora plaćati. I to je samo znak da još nismo dovoljno čvrsto prionuli poslu – kazao je Linić za RTL Danas dodajući kako stroži nadzori nad turističkom sezonom nisu štetni za turizam te kako će se lokali zatvarati upravo u sezoni jer pojedinci tada najviše gube.

Nema milosti

– Nemojte očekivati razumijevanje poreznika – bit ćemo još žešći! Ako vas zatvorimo, drugi restoran imat će više prometa. Oni koji plaćaju svoje obveze i rade pošteno imat će više prometa. Milosti u sezoni neće biti – nemilosrdno je poručio dodajući kako će onima kojima se zatvori lokal biti istraživana i imovina.

– Sve ćemo istraživati. Kako je radio, zašto ima veći promet… Prema tome, oni koji neće plaćati imat će dobar nadzor po svim elementima. Da biste izbjegli dodatne kontrole i vraćanje u prošlost nastojte raditi korektno i plaćati porez. Tada ne ulazimo u prošlost. Jednostavno, tražimo odgovornost poreznih inspektora. njihovih rukovodioca, a dižemo i veću odgovornost poreznih obveznika. Nema više popuštanja – zaključio je ministar financija kojie je objasnio i da će smijenjene osobe u Poreznoj upravi biti raspoređene u skladu sa svojom stručnom spremom ali kako neće biti pozicionirana na rukovodeća mjesta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...