Linić: “Ne zanima nas je li kila paradajza ujutro 10, a kasnije 2 kune”

Ministar financija Slavko Linić u razgovoru za RTL reagirao je na problem fiskalizacije koji je od 1. srpnja nastao na tržnicama. Kaže da uvjete moraju osigurati oni koji prodavačima iznajmljuju štandove, a trgovcima poručuje da se i dalje mogu cjenkati.

S prvim danom srpnja uvedena je i obavezna fiskalizacija na tržnicama. Zbog neopremljenosti mnoge su tržnice prazne. Naime, da bi poštovali zakon, trgovci moraju izdavati račune s aparata koji je internetskom vezom povezan s Poreznom upravom.

Ministar financija Slavko Linić danas je rekao da tehničke uvjete (povezanost s internetom) trebaju trgovcima omogućiti upravitelji tržnica, odnosno oni koji im i iznajmljuju štandove.

Na pitanje znači li to da više na tržnicama neće biti tradicionalnog cjenkanja, Linić kaže: ‘Poreznu upravu ne zanima ako je kila paradajza u osam ujutro koštala 10 kuna, u 10 sati osam kuna, a kasnije dvije kune. Nas zanima tko prodaje, odakle je dobio robu i gdje završava gotovina’, objasnio je ministar u razgovoru za RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...