Riječki psiholog osam mjeseci podvodio udanu ženu

53-godišnji psiholog Dario Miletić, inače predavač na nekoliko srednjoškolskih ustanova u riječkoj regiji, tereti se da je od rujna prošle, pa sve do konca travnja ove godine pedesetogodišnjoj D.P. pronalazio klijente i naplaćivao im seksualne usluge u rasponu od 400 do 500 kuna. Priču donosi Novi list.

Psiholog je uzimao 100 kuna po klijentu, a oglase je oglašavao u Burzi. Miletić je ostvarivao kontakte s mušterijama koje su bile zainteresirane za seksualne užitke, on je dogovarao susrete, planirao termine, a rjeđe, davao broj telefona da gospođa izravno susret dogovori s klijentom. D.P. je osobno vršila naplatu od mušterije jer je Miletić ionako unaprijed dogovorio cijenu, pa mu je ona uvijek predavala po sto kuna. I tako zaradu od oko tri tisuće kuna Miletić po kaznenom nalogu mora vratiti, odnosno oduzeta mu je imovinska korist koju mora uplatiti u proračun RH.

“Ugodna mlada mama željela bi da je u tajnosti pozove kod sebe galantni gospodin. Poslati SMS” ili “Gospođa iz unutrašnjosti, 45 godina, s obavezom, trenutno sa zaposlenjem u Rijeci, željela bi u diskreciji upoznati galantnog gospodina. Javiti se SMS-om”. S takvim i sličnim SMS-ovima Miletić je ostavljao svoj broj mobilnog telefona, ostvarivao veći broj kontakata s većim brojem osoba koje su bile zainteresirane za plaćanje seksualnih usluga i igara. Zamjenica Općinske državne odvjetnice je, nakon što je ispitala osumnjičenog Miletića za kazneno djelo protiv spolne slobode i ćudoređa prostitucijom jer je radi zarade poticao na pružanje seksualnih usluga, organizirao i omogućio drugoj osobi pružanje seksualnih usluga putem sredstava javnog informiranja, podignula optužnicu s kaznenim nalogom. U skraćenom postupku Miletiću se izriče jedinstvena kazna zatvora u trajanju deset mjeseci, uvjetno na dvije godine. No, ako na predloženu kaznu bude podnio prigovor, tada optužno vijeće odlučuje kao i o svakoj drugoj optužnici. U slučaju podnošenja prigovora, što u konačnici znači suđenje i dokazni postupak, tužiteljica predlaže nešto oštriju sankciju, jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju jedne godine s uvjetom na tri godine.

Tko zna do kada bi uhodan posao trajao da se nije uključila treća osoba, klijent, taksist po zanimanju, koji je počeo ucjenjivati prostitutku i prijetio joj je da će na internetu objaviti kompromitirajuće fotografije koje je napravio svojim mobitelom. Za protuuslugu je tražio besplatne seksualne usluge. Žena se u jednom trenutku slomila, nije mogla psihički podnijeti ucjene pa ni pritiske da će njena djelatnost biti javno razotkrivena pa se obratila policiji. Protiv tog muškarca vodi se drugi kazneni postupak, odnosno u izdvojenom postupku bit će optužen za iznudu. Žena je zaradila prekršajnu prijavu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...