Skidajte kile video igricama

Sve se više istraživanja usredotočilo na povezanost tjelesne težine i video igara, jer je u zadnje vrijeme česta pojava da su upravo one glavni razlog pretilosti. No, znanstvenici tvrde da može biti upravo obrnuto!

Naime, reakcije ljudi na virtualnu stvarnost u igricama postaju sve pozitivnije, kao i odnos prema avatarima koji ih tamo predstavljaju, pa znanstvenici vjeruju da se ta povezanost može iskoristiti za skidanje kilograma u stvarnom životu.

Zato su odabrali žene koje ne igraju video igre i stalno pokušavaju izgubiti igrice, pa su im u jednom od virtualnih svjetova napravili avatare koji su izgledali mršavije i radili zdravije stvari, redovito vježbali i zdravo se hranili.

Trebalo je samo mjesec dana igranja da ispitanice poprime navike svojih avatara, a za to vrijeme su sve skinule po nekoliko kilograma.

Pa, kad već ne možete pobjeći od igrica, igrajte pametno …


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...