Nakon 17 godina konjičkih utrka u Polači – odgoda!

Upravni i Nadzorni odbor Konjičkog galopskog kluba „Oluja ’95.” na svojoj sjednici održanoj 3. kolovoza 2013. godini analizirajući sve dosadašnje rezultate kroz 16 godina održavanja Konjičkih galopskih utrka u Polači, jednoglasni su u stavu kako su navedene utrke nemjerljivo približile Ravne kotare i Zadarsku županiju široj hrvatskoj, europskoj i svjetskoj javnosti. Posjeti utrkama od 5, 10 i više tisuća namjernika su potvrda toga. Iz navedenih činjenica, Uprava je stava kako se s utrkama ne smije stati, pripćenje je koje je s potpisom mr. sc. Radoslava Bobanovića upućeno javnosti, ali…

S druge strane, isti zaključuju kako je nužna promjena načina, pristupa i cjelovite organizacije. Preveliki teret se nalazi na samom klubu, odnosno na tridesetak entuzijasta, dok se logističke potpore, uz dužno poštovanje odvažnima, ne ostvare do kraja.

Uprava zaključuje da se utrke za ovu godinu prolongiraju do daljnjeg dok se interesno ne vidi potencijal okružja. Naime, dosadašnji iznos organizacije utrka, ovisno o broju utrka i pristiglih konja (od 30 do 80 konja) iznosio je od 60 do 120 tisuća kuna (bez volonterskog rada), što bez obzira na određena i negativna strujanja u okruženju, nije bilo nemoguće osigurati.

Iz svega navedenog postavlja se, dakle pitanje opstanka ove manifestacije. Ako odgovor ne dođe u vrlo brzom roku, vrijeme u kojem ima smisla organizirati manifestaciju isteći će.

Iako potencijal konjičkog sporta, ali i nama posebno bitan turistički, hobistički i svaki drugi posao s konjima ni ovom manifestacijom nije u Zadarskoj županiji dosegnuo pravu razinu (za razliku barem djelomičnih uspjeha u Moslavini, Međimurju, Podravini i nekim drugim područjima) bila bi to značajna šteta. Na stranu sam osjećaj praznine zbog mogućeg konačno i formalnog rastanka Ravnih kotara s konjima koji su im obilježili tisućljeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...