Naplaćeno 22.900 kuna kazni zbog pomorskih prekršaja

Lučka kapetanija Zadar tijekom jučerašnje akcije pojačanog nadzora pomorskog prometa pregledala je 30 plovila pri čemu je zbog pomorskih prekršaja naplaćeno 22.900 kuna kazni, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Najčešći prekršaji su glisiranje u nedopuštenom pojasu u blizini obale.

Izdano je ukupno 20 prekršajnih naloga, dva rješenja za otklanjanje nedostataka i jedno rješenje o zabrani plovidbe. Pregledana su tri putnička broda, 19 stranih i 5 domaćih brodica i tri strane jahte.

U akciji pojačanog nadzora plovidbe sudjelovalo je sedam djelatnika kapetanije sa tri plovila, a nadzor je proveden u širem području zadarskog akvatorija s naglaskom na prolaz Mali Ždrelac, Pašmanski kanal i Velebitski kanal.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...