Humanitarna izložba “Zadar na razglednicama”

Izložbena dvorana Znanstvene knjižnice domaćin je izložbi pod naslovom: ‘Zadar na razglednicama’. Priređivači su Udruga osoba oštećena sluha Zadar i Knjižnica, a posjetitelji izloške mogu razgledati od 9 do 12 sati, kroz idućih pet radnih dana, zaključno s 20. prosinca.

Predblagdanska izložba, kako i većina događanja u mjesecu darivanja, humanitarnog je karaktera. Kompletan prihod ostvaren eventualnom prodajom izložaka ići će za rad Udruge koja brine o osobama oštećena sluha. Predstavljeno je 30 razglednica nastalih u periodu od početka pedesetih do kraja 70 -tih godina prošlog stoljeća koje su tek dio razglednica koje skupljaju članovi UOOS-a.

[pullquote align=”right”]Izložbom članovi udruge žele proslaviti kraj, za njih izuzetno, uspješne godine s nizom aktivnosti, a neke među njima su izazvale i veliku pozornost građana i medija[/pullquote]Izložbom članovi udruge žele proslaviti kraj, za njih izuzetno, uspješne godine s nizom aktivnosti, a neke među njima su izazvale i veliku pozornost građana i medija.

Udruga osoba oštećenog sluha i Zadar-event su za Zadrane, naime, drugu godinu za redom na Valentinovo pripremili i pustili prema nebu 2.000 zapaljenih lampiona narančastog odsjaja u pravom humanitarnom svjetlosnom spektaklu pod nazivom ‘Zapali lampion i zaželi ljubav’. Lampioni su u vedroj noći sa zvijezdama činili romantičnu sliku kakva se teško zaboravlja.

Malonogometni klub gluhih Zadar pobjednik je 2. Međunarodnog futsal turnira za gluhe osobe, održanog 5. listopada u maloj dvorani Gripe u Splitu. Zadrani su se okitili i titulama najbolji golman (Edin Havić) i najbolji igrač (Slavko Đira).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...