“Tornadele” i “Cedevitašice” skupa u humanom projektu “Cheer For Life”

Lijepa košarkaško – plesačka potvrda stigla je iz Zagreba. Dakle, službene navijačice Košarkaškog kluba Cedevita – ‘Cedevitašice’ i navijačice Košarkaškog kluba Zadar – ‘Tornadele’ sklopile su i pokrenule suradnju u okviru projekta ‘Cheer For Life’.

Po prvi puta u povijesti Republike Hrvatske dvije konkurentske navijačke plesne skupine, a tu konkurencija zna biti ponekad daleko žešća nego među dečkima pod obručima, dogovorile su suradnju, koja će sudeći po svim pokazateljima, biti i više nego obečavajuća. U protekla dva desetljeća hrvatske košarke ovakva situacija činila se praktički nemoguća. Srećom, nova generacija navijačica kreće nadasve ozbiljno zajedničkim snagama u potpuno novu ‘cheerleading’ misiju za, kako su obostrano naglasili, ‘dobrobit cheerleadinga’.

Navijačke rekvizite ‘pom pone’ zamjenjuju i angažmanom u vrlo ozbiljnom projektu ‘Cheer For Life’, u kojemu je naglasak stavljen na multidisciplinarni pristup u sportskoj i medicinskoj problematici prijeko potreban u radu s mladima. Projekt je i humanitarnog karaktera ne bi li se u što većoj mjeri pomoglo djeci i ‘teenagerima’, ponajprije školskog uzrasta. Sastoji se od tri zasebne, ali i međusobno povezane sekcije rada:

[pullquote align=”right”]Po prvi puta u povijesti Republike Hrvatske dvije konkurentske navijačke plesne skupine dogovorile su suradnju, koja će prema svim pokazateljima, biti i više nego obečavajuća[/pullquote]1. CHEER ANGELS – humanitarne aktivnosti

2. CHEER FOR LIFE – 1. ‘cheerleading’ časopis RH

3. SLOBODNO VRIJEME – poticanje članova Udruga na druženje, igru, učenje i razvijanje stvaralačkih aktivnosti u slobodnom vremenu.

– Navijačice Košarkaškog kluba Cedevita u okviru projekta biti će zadužene i za rad na prvom ‘cheerleading’ časopisu u RH pod nazivom ‘Cheer for life’. ‘Cedevitas kutak’ krasit će svaki broj toga jedinstvenog časopisa namijenjenog ‘cheerleading’ populaciji svih dobnih uzrasta, otkriva Helena Dobrović, voditeljica i prva ‘dama’ ‘Tornadela’.

Uz ovu iznimno značajnu suradnju pokrenuto je, primjerice, partnerstvo i sa zagrebačkim Centrom za poremećaje hranjenja – BEA.

Centar BEA osnovan je 2012. kako bi pružio stručnu medicinsku i psihološku podršku oboljelima kod poremećaja hranjenja i njihovim obiteljima. Provodi tako uspješno do danas preventivne programe, educiranje javnosti, povezuje stručnjake iz Hrvatske i inozemstva u stvaranju što kvalitetnijeg sustava prevencije i liječenja oboljelih od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja, uključivo i emocionalna prejedanja.

Udruga ‘Tornadele’ trenutno sudjeluje u programu/projektu – prevencije poremećaja hranjenja ‘Tko je to u ogledalu?’, a glavni ambasadori projekta ‘Cheer For Life’ jesu Mario Valentić i Renata Sopek, koji će pak na nadolazećem Međunarodnom prvenstvu ‘Adriatic dance open Croatia’, 14. lipnja, u velikoj dvorani SC Višnjik, predstaviti i prvi broj časopisa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...