Zrakoplovna baza u Zemuniku bira “naj-osmjeh” pod svjetlima reflektora

Dok nam svakodnevno pristižu informacije i najave kako se neki županijski muzej priključio manifestaciji ‘Noć muzeja’, dodatan ‘šlag na tortu’, u petak navečer, daje vijest kako se ‘Noći muzeja’ pridružila ‘Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik’, dakle isti dan, 31. siječnja, u vremenu između 16 sati i 20:00 posjetiteljima će biti izložena na razgledavanje 93. zrakoplovna baza HRZ-a.

U četverosatnom programu na volju gostiju ponudit će se tako: razgledavanje muzeja vojne tehnike, razgledavanje aviona i helihoptera na kojima lete hrvatski vojni piloti, zatim izbor ‘naj-osmjeha zrakoplovne kabibe’, pa kao dio događanja praktični rikaz ‘doživi noć kao dan’ uz pomoć opreme za noćno letenje (NGV oprema), ali i edukativna priredba ‘igra s padobranom’ uz nastup dječjeg vrtića ‘Loptica’, nagradne igre i druga iznnađenja.

U sklopu manifestacije Noć muzeja u Zadru željeli smo obogatiti ponudu programom Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik. Kako je aktivnost dobro prihvaćena u javnosti htjeli smo redovitim posjetiteljima vojarne Zemunik (djeca, zrakoplovni entuzijasti, spotteri, fotografi…) koji nas inače posjećuju kroz Dane otvorenih vrata ponuditi i mogućnost doživljaja vojarne noću zbog fotografiranja i sadržaja koje smo za ovu prigodu pripremili, pozivaju iz ZBZ-a.

Preporuka je doći oko 17.00 sati, u sumrak, zbog prirodnih svjetlosnih efekata kao i paljenja svjetala noćnog starta na pisti gdje se odvija letenje, a bit će izložena tehnika na kojoj lete hrvatski vojni piloti. Po prvi puta posjetitelji će moći doživjeti noć kao dan gledajući kroz NVG opremu koju koriste vojni piloti kada lete noću. Priredili su se i drugi sadržaji kao izbor ‘Naj-osmjeha zrakoplovne kabine’, nagradne igre i druga iznenađenja.

Satnica je ciljano prilagođena kako bi sadržaji u vojarni Zemunik bili pretprogram ‘Noći muzeja’ u Zadru i Županiji, a zbivanju daje dodatan značaj podatak kako je Zrakoplovna baza Zemunik ujedno prva vojarna u Hrvatskoj koja se ikada uključila u akciju ‘Noć muzeja’. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...