Barba teškom mukom osigurao pobjedu nad Pristanom

Nema bolje potvrde o izjednačenosti natjecanja. Nije da baš svatko može dobiti svfakoga, ali da su ekipe tu negdje i da samo detalji i nijense djele skupinu iz gornjeg doma i onu iz donjega poikazuje se iz tjedna u tjedan. Eto, u trinaestom kolu prve županijske lige ponovo su četiri od pet utakmica završile minimalnim pobjedama, rezultatom 9:7. Jedino je N.Bokanjac bio uvjerljiv protiv Zare s 11:5 dok su sve ostale utakmice bile neizvjesne gotovo do posljednje pojedinačne partije meča.

Idemo nekim redom, najprije tanbdem s trona. Najneizvjesnija utakmica odigrana je u Sv.Filipu i Jakovu što je malo tko očekivao. U prvom dijelu Barba je protiv Pristana slavio s čak 14:2 i nitko nije slutio da mladići pod vodstvom Vedrana Ešinje mogu možda i zagorčati život favoriziranim Sukošancima. Ozbiljna ozljeda spriječila je nastup Jure Jeraka u redovima gosta a njegovi suigrači kao da su olako shvatili lokalni derbi kontra susjeda. Šime G. Buterin i drugi puta u sezoni savladao je Antu Krnića i najavio velike stvari za Pristan. Od početka, Pristan je diktirao tempo, imao vodstvo 2:1, 4:2, 6:3 i 7:4. Sukošancima je tek tada došlo do glave da bi porazom mogli izgubiti prvenstvo pa su slavili u tri partije za redom za izjednačenje na 7:7.

Eh, što je pikado, odlični Šime G.Buterin imao je na konopcima Livija Stipčevića ali 7-8 strijela promašila je izlaz i Stipčević je po prvi put u meču doveo Barbu u vodstvo, 7:8. Konačan udarac domaćinima zadao je najbolji igrač Zadarske županije, Ante Krnić i slavio nad Ivanom Mikasom za konačnih 7:9 u korist lidera, preprićava dramatičan finiš dvoboja tajnik PSZŽ-a, Toni Frleta.

[pullquote align=”left”]U trinaestom kolu prve županijske lige ponovo su četiri od pet utakmica završile minimalnim pobjedama, rezultatom 9:7. Jedino je N.Bokanjac bio uvjerljiv protiv Zare s 11:5 dok su sve ostale utakmice bile neizvjesne gotovo do posljednje pojedinačne partije meča[/pullquote]Nakon što su u prošlom kolu, protiv Libertyja, uzeli dva boda igrači Novog Bokanjca ponovo kasne za Barbom iz Sukošana jedan ali ogroman punat. Trojka N.Bokanjca je odradila odličan posao (I.Buterin 4:0, Š.Buterin 3:0, T.Markić 3:0) i nije dozvolila Zari nikakve šanse za iznenađenje kola.

Što se dogodilo sa ekipom iz Zemunika u stanci između dva dijela prvenstva nije poznato ali forma im je iz kola u kolo sve bolja i u nastavku bi mogli biti izuzetno opasni svima. Jazine su tek u završnici susreta uspjele slomiti otpor žilavih domaćina i slaviti s 9:7 što je bilo dovoljno za ostanak na trećem mjestu poretka. Utakmica je bila potpuno poravnata do 4:4 kada T.Pleslić i I.Zubčić donose 4-6 prednost Jazinama. Matea Bencuna (dva poraza) u redovima gostiju izmjenio je Roko Sturnela, no niti on nije uspio protiv J.Ražova i D.Čankovića, Zemunik je opet u igri, 6:7. Ipak, novom serijom Jazina s dvije pobjede za redom došlo se do konačnih 9:7. Treba izdvojiti Daniela Krizmana koji je najavio povratak u formu sa sve četiri pobjede u redovima Jazina.

Momčad 3M je uspjela savladati Vidikovac čime je produžila nadu u borbi za treće mjesto dok je Vidikovac nakon novog poraza polako izgubio korak za Jazinama, Libertyjem i 3M-om za istu poziciju redoslijeda. Kod domaćih, G.Salopek i M.Iveljić s po tri pobjede su prednjačili ali krucijalna je bila pobjeda mladog Luke Ađanskog protiv najiskusnijeg i najboljeg igrača Vidikovca, Ivana Mataka. Ruku na srce, treba priznati da je I.Matak darivao 3M-ovce jer je bio daleko od svoje prepoznatljive igre a pri tom je protiv L.Ađanskog i M.Iveljića propustio pobjede promašajima na izlazu. Kod Vidikovca najbolji je bio (s tri pobjede) Marin Čolak.

[pullquote align=”right”]U prvom dijelu Barba je protiv Pristana slavio s 14:2 i nitko nije slutio da mladići pod vodstvom Vedrana Ešinje mogu u derbiju susjeda možda i zagorčati život favoriziranim Sukošancima[/pullquote]U susretu Down Towna i Libertyja, domaćini su ganjali bodove kako bi osigurali opstanak ali gosti nisu smjeli teren napustiti poraženi ako su mislili doći do pokala za treće mjesto na tablici. Početak je pripao Down Townu, koji ima vodstvo 2:1 a zatim i velikih 4:1.

Ipak, Liberty je vezao čak pet partija u nizu i okrenuo rezultat na svoju stranu, 6:4. Nekako s Libertyjem uvijek ista priča, dođe trenutak u meču kad jedostavno svi proigraju, naprave seriju i onda prednost očuvaju do kraja. Posljednju šansu za Down Town imao je Stipe Jović pri rezultatu 7:8, no igrač Libertyja nije dozvolio iznenađenje i punti su u 7:9 otišli put Biloga Briga, komentira izvrstan poznavatelj pikado prilika Toni Frleta.

 

Rezultati 13.kola:
3 M – VIDIKOVAC 9 : 7 
PRISTAN – BARBA 7 : 9 
DOWN TOWN – LIBERTY 7 : 9
 N.BOKANJAC – ZARA 11 : 5
 CD ZEMUNIK – JAZINE 2 7 : 9

Trenutni poredak:

Barba 35, N. Bokanjac 34, Jazine 27, Liberty 26, 3M 24, Vidikovac 20, Zara 8, CD Zemunik, Down Town i Pristan 7.

[pullquote align=”left”]Do kraja prvenstva će se odvijati bespoštedna bitka za svaki punat. Jedino je Vidikovac siguran u sredini ljestvice jer niže od šestog mjesta ne može ali teško da može i prema gore jer su u nastavku prvenstva poraženi i kontra Jazina i protiv 3M-a, direktnih konkurenata za treće mjesto poretka[/pullquote]Najava 14.kola:

S obzirom na bodovno stanje, do kraja prvenstva će se odvijati bespoštedna bitka za svaki bod. Jedino je Vidikovac siguran u sredini ljestvice jer niže od šestog mjesta ne može ali teško da može i prema gore jer su u nastavku prvenstva poraženi i kontra Jazina i protiv 3M-a, direktnih konkurenata za treće mjesto poretka.

Vidikovac-Zemunik … Domaćini u susret ulaze bez previše adrenalina dok je Zemuniku svaki bod izuzetno važan. Kako su krenuli u drugom dijelu, ne bi bilo iznenađenje da Zemunik dođe do novih punata.

Jazine II – N.Bokanjac … Derbi kola jer se susreću trećeplasirani i drugoplasirani ali i dvije momčadi koje jedine za sada u svojim vitrinama imaju pehar županijskog pobjednika. U domaćem sastavu povratak u formu je najavio Daniel Krizman dok ih brine ozljeda Roka Sturnele, a na drugoj strani gosti računaju na svoj udarni trojac Šime i Ivan Buterin plus Tomislav Markić. Hoće li im to biti dovoljno, ostaje za vidjeti.

Zara-Down Town … Pravi derbi začelja jer su obje ekipe u nezavidnoj situaciji. Zara od petog kola nije upisala nije jedan bod i dojam je da su gosti u nešto boljoj formi. Ipak nisu S.Matek, Ž.Šarić i M.Lacić zaboravili igrati. Gosti računaju na Roka i Josipa Smoljana ali i sve boljeg Dubravka Marušića.

Liberty-Pristan … Mogu li se Filipjanci oporaviti nakon šokantnog poraza protiv Barbe, tko zna. Vedran Eškinja najavljuje bitku do zadnje kapi krvi ali protiv Petra Kambera koji je u odličnoj formi, uz I.Ražnjevića i D.Paravinju teško će itko odnijeti bodove s Bilog Briga.

Barba-3M … Evo nam još jedan klasik zadarskog pikada. Sukošancima 3M dolazi u vrlo nezgodnom trenutku, Jure Jerak je ozlijeđen a Daniel Stipčević malo pada u formi. Hoće li u sastav domaćih Ivo Pavić? Barbi će uz Antu Krnića i Božu Smolića trebati još jedan raspoložen igrač jer je 3M u usponu forme- Mateo Iveljić i Goran Salopek igraju odlično a i Toni Frleta je pun samopouzdanja nakon Sukošanskog mastersa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...