Kalmeta: “Ne treba patiti narod. Moramo o svemu razmisliti hladnih glava!”

Lokacije deponija i postrojenja za uništavanje otpada postala su izgleda priča broj 1 na prostoru županijskom nam prebivališta. Pa su tako zaredali prosvjedi i prepucavanja riječima između zagovornika i protivnika oprečnih pogleda na dva najaktualnija odlagališta.

Nakon što su prije koji dan vodstva pet Mjesnih odbora – Bokanjca, Novog Bokanjca, Puntamike, Kožina i Dikla, jednoglasno poslali zahtjev depešu na adresu zadarskog gradonačelnika tražeći u njemu “da se svima izvan Zadra zabrani odlaganje otpada na privremenom deponiju Diklo”, i to zbog, kako su napisali, “stalnih akcija određenih grupacija koje žele zaustaviti izgradnju Županijskog Centra za gospodarenje otpadom”, u ponedjeljak se javio pozvani Božidar Kalmeta.

Pozivajući u razgovoru za Radio Zadar sve strane na smirivanje strasti rekao je kako je Centar već prihvaćen sa strane Vlade RH, Ministarstva za zaštitu okoliša i Europske komisije kao kvalitetno rješenje tog problema.

Da sada, ovog trenutka, zabranimo dovoz otpada u Diklo, što bi se dogodilo? Jednostavno, to je nemoguće, primit ću predstavnike tih četvrti i popričati s njima. Moramo o svemu razmisliti hladnih glava. Ne treba patiti narod, komentirao je gradonačelnik Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...