Ljekarna iz Voštarnice preseljena u Ulicu Put Vrela 2 na Bokanjac

Na gradskom predjelu Bokanjac, ili preciznije na adresi Put Vrela 2, otvorena je nova poslovnica Ljekarne Zadar, čime je taj predio prvi puta dobio ljekarnu kao izuzetan dar mještanima koji su do sada po lijekove i ostale medicinske proizvode moralo ići u udaljenije dijelove grada. Time se nakon niza zamolbi konačno podigla i kvaliteta ljekarničkih usluga.

Kako je naglasio ravnatelj Ljekarne Zadar Božo Čolak, toj poslovnoj jedinici gravitira preko 30.000 stanovnika, a upravo je toj četvrti kao i mjestima nadomak Bokanjca nedostajala ljekarna. U pitanju je sedma apoteka u sklopu Ljekarne Zadar, otvorena nakon što je zbog lošeg poslovanja zatvorena ona na Voštarnici. Stoga su sav namještaj i postojeći inventar iz nekadašnje ljekarne pored hotela Iž prebačeni u novu poslovnicu koja je na daleko prometnijoj lokaciji već nekoliko dana od kada je otvorena izuzetno dobro posjećena.

[pullquote align=”left”]Novoj poslovnoj jedinici gravitira preko 30.000 stanovnika, a upravo je toj četvrti kao i mjestima nadomak Bokanjca nedostajala ljekarna. U pitanju je sedma apoteka u sklopu Ljekarne Zadar, otvorena nakon što je zatvorena ona na Voštarnici zbog lošeg poslovanja[/pullquote]- Premda je danas zdravstvo, pa tako i ljekarništvo, opterećeno brojnim problemima, Zadarska županija, kao osnivač, s ponosom može pogledati na rad Ljekarne Zadar i istaknuti je kao uzoran primjer koja unatoč izuzetno velikoj konkurenciji privatnih ljekarničkih ustanova i ljekarničkih jedinica uspijeva pozitivno poslovati, rekao je na službenom otvaranju ljekarne na Bokanjcu župan Stipe Zrilić. Tome je dodao da je takav put donekle i logičan jer ljekarništvo na ovim prostorima ima višestoljetnu tradiciju. Postoji podatak da je već 1289. u Zadru postojala javna i samostalna ljekarna i to nepuna dva desetljeća nakon što je 1271. u Trogiru s radom započela prva ljekarna na tlu Hrvatske, ali i kontinenta.

Stoga  danas možemo čestitati kako ravnatelju, tako i svakom djelatniku Ljekarne Zadar na uspjehu, onima koji rade baš u ovoj jedinici poželjeti budući rad ugodnijim, a kupcima da budu što zdraviji i da što manje moraju u ovu poslovnicu po lijekove, kazao je župan.

Kako bi se ljekarni omogućen i pristup osobama s invaliditetom napravljena je prilazna rampa. Radno vrijeme apoteci na Bokanjcu bit će radnim danom od 7 do 20 sati, a subotom od 7 do 15:00. Na svečanom otvaranju ljekarne na Bokanjcu nazočni su bili pročelnici resornih upravnih odjela Županije i Grada Andrija Marcelić i Mario Pešut, predsjednik nadzornog odbora Ljekarne Zadar Ivo Grbić i predsjednik MO Bokanjac Olivio Meštrović. Novu ljekarnu blagoslovio je don Šime Kevrić, župnik iz Nina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...