STRATEŠKI PROJEKT VRIJEDAN 2,19 MILIJUNA EURA! Napreduju radovi na skloništu za napuštene životinje na granici Bokanjca i Briševa

Župan Božidar Longin u pratnji pročelnika za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Daniela Segarića obišao je radove na izgradnji budućeg skloništa za napuštene životinje koje se gradi na katastarskoj granici Bokanjca i Briševa. Projekt Skloništa za napuštene i izgubljene životinje u Zadru ukupno je vrijedan 2,19 milijuna eura. Investitor izgradnje je Zadarska županija, a prema projektu tvrtke “Konus consulting” iz Dobropoljane građevinske radove izvodi “Alfaplan građenje” iz Dubrovnika.

„Ovo je još jedan u nizu strateških projekata Zadarske županije koji se trenutno grade, uz Poljoprivredno-edukacijski centar u Zemuniku, hospicij u Babindubu, Medicinsku školu u Zadru i obnovu triju zgrada za potrebe Zadarske županije u krugu nekadašnje vojarne Stjepana Radića“, istaknuo je župan Longin zadovoljan stanjem na gradilištu.

Temelji su postavljeni, podignut je dio nosivih zidova, a trenutno se gradi drugi dio zidova koji će ograđivati bokseve za životinje. Krov iznad prostora koji će biti zatvoreni planira se postaviti krajem idućeg mjeseca. U budućem prostoru za smještaj životinja, trenutno se izvode konstrukcijski radovi, a usporedno se radi na ostaloj pratećoj infrastrukturi.

„Zadovoljni smo kako projekt napreduje. Gradilište je u punom zamahu unatoč vrućinama i očekujemo da će kroz 3 do 4 mjeseca sve biti dovršeno. Gradimo jedan moderan objekt koji će zadovoljiti sve zakonske norme i u kojem će napuštene životinje, a to su u najvećoj mjeri psi, imati dobre uvjete. U ovom trenutku svakako treba spomenuti i udrugu Zadarske šapice koja je svojim volonterskim radom spasila mnoge simpatične psiće u svojem azilu na Žmirićima. Hvala im na tome. Sada je došlo vrijeme da u novom prostoru sustavno riješimo problem. No usprkos svemu ovome, moram istaknuti da je najvažnije kontinuirano raditi na promicanju odgovornog posjedovanja pasa. Pas nije plišana igračka, već živo biće sa svim svojim potrebama i osjećajima i stoga ga ne možemo ostaviti na cesti kada nam dosadi“, dodao je župan podsjetivši da su sredstva za izgradnju Skloništa za napuštene i izgubljene životinje u Zadru osigurana u proračunu Zadarske županije, a u financiranje izgradnje prošle godine uključio se i Grad Zadar.

Prethodno je Županija u ovaj projekt već uložila oko 70 tisuća eura za projektnu dokumentaciju, komunalni doprinos te izgradnju pristupne ceste, a 2019. godine dobila je zemljište od Ministarstva državne imovine namjenski za izgradnju skloništa za životinje. Na nedavnoj Županijskoj skupštini osnovana je ustanova koja će upravljati budućim skloništem, čiji će rad zajednički financirati općine, gradovi i Zadarska županija.Click to enlarge image 50330094198_4529d0722e_o.jpg

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...