Zadranke se vratile kući bez bodova nakon poraza od Raguse

Nakon domaće uvjerljive pobjede, ovog utorka, protiv ekipe Trešnjevke 2009, znale su Zadranke da idu na teško gostovanje u Dubrovnik. Ipak, dobra igra kroz zadnja kola ostavljala je onu nadu za dobrom igrom i bodovima. Moguće se na kraju ispostavilo nemogućim, a Ragusa je Zadranke u 20. kolu A1 ženske košarkaške lige dobila rezultatom 72:61. Košarkašice dubrovačke Raguse su vodila od samog početka susreta. Zadranke bi se nešto razigrale i došle do minimalnog zaostatka ili čak izjednačenja, ali brzo bi tada igračice Raguse „povukle“ s nekoliko šuteva u svoju korist. Nakon lošijeg prvog poluvremena, u drugom se razigrala, možda i jedina, u redovima Zadranki, Glorija Sikirić koja je pogodila 16 koševa.

Sikirić je pružila ponajbolju igru u ovom susretu. Iako je po broju koševa dominirala Marin (23 koša) , preciznost u ovom susretu nije bila na njezinoj strani, za dva je gađala 4/9,  a za tri 4/16. Dvoznamenkasti broj koševa u domaćim redovima je postigla još jedino Nikpalj (11), a slijedi Erslan Antonia s devet koševa.  U drugom poluvremenu je s terena isključena trenerica Marija Mazija što je zasigurno utjecalo na igru momčadi, a oko 30 sekundi prije kraja susreta ozlijedila se Glorija Sikirić koja je glavom udarila o parket i zaradila potres mozga. U idućem susretu Zadranke igraju domaću utakmicu protiv Medveščaka.

 

ŽKK RAGUSA: ŽKK ZADAR 72:61

(21:18, 12:12, 19:15, 20:16)

ŽKK Ragusa: Pocrnjić 3, Babun 10, Zarač, Matić I. 11, Petrović, Tomičić 13, Zovko 17, Miloglav 12, Matić A. 6.

ŽKK Zadar: Štrmelj 2, Baždarić, Erslan M., Marin 23, Sikirić 16, Nikpalj 11, Erslan A. 9, Milovac, Frakin, Radovčić, Kovačević, Bodrožić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...