Nastupilo 28 izlagača, “Grand prix” u rukama Dragice i Rade Nekića i vitrini MAS-a

U sklopu Županijskih dana u Muzeju antičkog stakla, u organizaciji Udruge inovatora Zadarske županije, priređen je 4. festival suvenira Zadarske županije, koji je ujedno bio i 1. nacionalni festival suvenira jer su sudjelovali i izlagači iz drugih hrvatskih krajeva.

Na izložbi natjecateljskog karaktera svoje radove pokazalo je 28 izlagača s ukupno 68 izložaka. Zadarska županija imala je 13 izlagača sa 37 izložaka, dok su ostali imali 15 izlagača sa 31 izloškom na manifestaciji koja za cilj ima okupiti što više inovatora kako bi oni svoje proizvode što lakše plasirali na domaća i inozemna tržišta.

[pullquote align=”right”]Festival suvenira osmišljen je da okupi sve proizvođače suvenira, da bi se kao jedinstvena snaga oduprli najezdi nečega što se zove suvenir, ali to niti je naše, niti to predstavlja nas[/pullquote]Svakako je značajno u budućnosti turistima ponuditi autohtone hrvatske proizvode umjesto suvenira stranog podrijetla.  Nagradu za Grand prix suvenir dobio je obrt Dragica i Rade Nekić, dok je nagradu za Grand prix proizvođača dobio Muzej antičkog stakla

Festival suvenira osmišljen je, inače, da okupi sve proizvođače suvenira, da bi se kao jedna jedinstvena snaga oduprli najezdi nečega što se zove suvenir, ali to niti je naše, niti to predstavlja nas, a još manje našu tradiciju i kulturu područja.

Namjera je da se svake godine afirmira po nekoliko najinvetivnijih suvenira i proizvođača, što se dosad i uspijevalo, jer su ponajbolji radovi iz dosadašnjih festivala dobivali nagrade i priznanja i na drugim manifestacijama; od nagrada na međunarodnim izložbama (Arca) do HR priznanja (Plavi cvijet, Kvarner Expo).

Festival suvenira je za sada jedina manifestacija takve vrste na teritoriju RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...