Radnici još jednom “obranili” Nautu Lamjana od Alaina Khana

Novi stečajni upravitelj Nauta Lamjane Alain Khan jutros se pojavio pred kaljskim brodogradilištem, a 50-ak radnika dočekalo ga je na barikadi zvižducima i bakljadom. Nakon toga Alain Khan odustao je od ulaska u tvrtku i vratio se u Zadar.

Iako se na mjestu događaja nalazilo nekoliko policajaca Alain Khan je rekao da nije tražio asistenciju policije, a na novinarsko pitanje što radi nekoliko policajaca pred ulazom u brodogradilište Khan je rekao da osiguravaju prosvjed, kao i bilo koji drugi skup. Radnici su ga pitali kada će dobiti plaću koja im kasni, no, Khan im nije odgovorio, ali je rekao da na miran način želi ući u brodogradilište i preuzeti poslovanje.

Ovo je velika pobjeda radnika i dokaz da u Hrvatskoj ima nade za obespravljene radnike i građane. Jer ova tvrtka koja je kao feniks iznikla iz problema, primjer je da gospodarstvo može oživjeti. Ne želimo Khana, jer gdje god je bio upravitelj tvrtke su likvidirane, čak je i rekao da mora namiriti vjerovnike, poručio je pravni sindikalni zastupnik Vedran Uranija koji je izrazio zadovoljstvo jer je škver obranjen. Zahvalio je načelniku PU Zadarske Paškalinu i ministru Ranku Ostojiću što policija nije intervenirala. “Situacija je bila korektna, nije provedeno nasilno ulaženje, tražili smo odgodu ulaska upravitelja Khana do odluke Visokog trgovačkog suda u vezi žalbe sindikata o smjeni Ivana Rude” – rekao je Uranija koji je pozvao USKOK da istraži kriminal u kaljskom brodogradilištu.

Inače, Alaina Khana, novog stečajnog upravitelja pedesetak radnika ne želi, jer smatraju da dolazi i končano ugasiti tvrtku, u kojoj je njegov prethodnik Ivan Rude ponovno pokrenuo posao i radnike vratio s burze. Da ne vjeruju u njegove namjere, sindikalisti su mu rekli u utorak kada se pojavio pred blokiranim ulazom u krug kaljskog škvera.

Visokom Trgovačkom sudu već su se žalili na odluku stečajne sutkinje Ardene Bajlo o smjeni dosadašnjega stečajnoga upravitelja Ivana Rude zbog pogrešno obračunatih putnih naloga. Najavljuju i moguće podnešenje kaznene prijave protiv sutkinje.

Radnička borba u Nauti Lamjani se tako nastavlja…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...