Tridesetak obrtnika u edukaciji “mystery shoppinga”

Pod “kapom” Turističke zajednice Grada Paga, tridesetak obrtnika iz turističke djelatnosti pohađalo je edukaciju nazvanu “Osuđeni na kvalitetu”, a koje je provela Heraklea d.o.o. prva agencija u specijalizirana za mystery shopping u RH. Ista na tržištu djeluje 12 godina.

[pullquote align=”right”]U praksi Mystery shopping podrazumijeva angažiranje prethodno educiranih tajnih kupaca, koji se na zahtjev određene tvrtke pretvaraju da su potencijalni i redovni kupci i onda prema unaprijed definiranim kriterijima detaljno i objektivno mjere kvalitetu usluge s ciljem njezina poboljšanja[/pullquote]⁃ Edukacija pruža potrebna znanja i vještine za pravilno usluživanje kupaca, ali i dotiče pitanje zašto to svaki puta činiti, a također upućuje u konkretne korake kako ponašanje pretvoriti u prodajno na obostranu korist. Temelji se na individualnom pristupu klijentu i konkretnim rezultatima netom provedenog mystery shoppinga s detaljnim naglaskom na područja za unapređivanja. Svi koji su pohađali edukaciju dobivaju i certifikat, kazale su predavačice Sanja Gomuzak i Ana Šobota.

Tom prigodom uručene su Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge na temelju u Pagu provedenog pilot projekta Mystery shoppinga ili “Tajnog kupca”.

U 2014. nagrađeni su : konoba “Bodulo”, restoran “Natale”, Camping village “Šimuni”, hotel “Pagus” i Erste banka. U praksi Mystery shopping predstavlja izvrstan alat za edukaciju i motivaciju djelatnika i poslovni alat za mjerenje kvalitete usluga. Podrazumijeva angažiranje prethodno educiranih tajnih kupaca, koji se na zahtjev određene tvrtke pretvaraju da su potencijalni i redovni kupci i onda pritom prema unaprijed definiranim kriterijima detaljno i objektivno mjere kvalitetu usluge s ciljem njezina poboljšanja.

Budući da je velika zainteresiranost za ovakvu vrstu edukacije,Turistička zajednica Grada Paga će nastaviti s organiziranjem različitih radionica iz područja unaprijeđivanja kvalitete usluga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...