“Županijo, sretan ti rođendan”, čestitka u radovima učenika i predškolaca

U sklopu obilježavanja Županijskih dana, otvorena je izložba dječjih radova pod nazivom „Županijo, sretan ti rođendan“. Literarno-likovno događanje organizirano je u suradnji Narodnog muzeja Zadar i nekih odgojno-obrazovnih institucija na području Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije za njen dan.

[pullquote align=”left”]Na izložbi sudjeluju učenici osnovnih škola „Zadarski otoci“, „Novigrad“, „Braća ribar“ – Posedarje, „Sukošan“, „Poličnik“, „Stjepan Radić“ – Bibinje, „Valentin Klarin“ – Preko, „Smiljevac“, „Voštarnica“ i „Šime Budinić“, djeca iz vrtića „Sunce“, kao i učenici Gimnazije „Vladimir Nazor“ i Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar[/pullquote]Na izložbi sudjeluju učenici osnovnih škola „Zadarski otoci“, „Novigrad“, „Braća ribar“ – Posedarje, „Sukošan“, „Poličnik“, „Stjepan Radić“ – Bibinje, „Valentin Klarin“ – Preko, „Smiljevac“, „Voštarnica“ i „Šime Budinić“, djeca iz dječjeg vrtića „Sunce“, kao i učenici Gimnazije „Vladimir Nazor“ i Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar. Posebna je to čestitka županiji za njen rođendan. Generacije koje su njena budućnost, uz pomoć svojih nastavnika, priredile su nezaboravne likovne radove kako bi pokazale svoju kreativnost i kako bi javnosti prikazali kako oni vide svoju županiju, prirodu, ljude, mjesta..

Na postavu su izloženi zanimljivi radovi koji su, uz različite forme i tehnike likovnog stvaralaštva, poput kolaža, tuša i dr., inspirirani posebnim karakteristikama i ljepotom grada Zadra i ostalih županijskih naselja. Dječjim očima i maštom uspjeli su nam oduzeti dah i zaustaviti nas nad njihovim uradcima u kojima se vidi sva ljepota i očaravajući dio živopisnog okoliša koja nas okružuje i čiji smo dio generacijama.

Izložba dječjih radova u Kneževoj palači

[pullquote align=”right”]Na postavu su izloženi zanimljivi radovi koji su, uz različite forme i tehnike likovnog stvaralaštva, poput kolaža, tuša i dr., inspirirani posebnim karakteristikama i ljepotom grada Zadra i ostalih županijskih naselja[/pullquote]- Užurbanom svakodnevnicom i zaokupljenošću poslom i životnim problemima ne uspijevamo uvijek zapažati moć i ljepotu prostora, izložba nam pokazuje i prirodu i građevine koje stoje ponosno uzdignute pričajući priču o drevnom „Donatovu gradu“ i svim mjestima i gradovima koji čine cjelinu kojom se ponosimo, Zadarsku županiju, kaže se također u popratnom tekstu postava.

Likovni radovi najmlađih učenika upotpunjeni su filmovima učenika srednjih škola Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole i Gimnazije Vladimira Nazora u kojima je prikazana stvarna i opipljiva ljepota županijskog okružja, onako kako to vide najmlađe i one malo starije generacije, prikazana u svom svojem svijetlu, na jednostavan način i uz velik trud đaka i predškolaca. Izložbu je u Kneževoj palači otvorio župan Stipe Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...