Na Pagu radionica o šišmišima, izložba fotografija i čišćenje podmorja

Ronilački klub „Mar Sub” iz Zagreba i „Scuba Centar Pag”, u povodu Dana zaštite prirode,  organizirali su projekt sastavljen iz tri dijela: izložbe podvodnih fotografija na temu „Bioraznolikost paške uvale”, radionice i predavanja za djecu vrtića „Paški mališani” i akciju čišćenja podmorja uz pomoć ronilaca RK „Mar Sub” iz Zagreba.

Izložba podvodnih fotografija autora Gorana Hudoklina postavljena je u crkvi Svetoga Jurja. Na 40 fotografija prikazana je bioraznolikost podmorja obližnjeg akvatorija. Izložbu podvodnih fotografija posjetilo je između 150 i 200 ljudi tijekom 6 i pol dana trajanja izložbe, izvijestili su iz Grada Paga.

Radionice i predavanja priređeni su, naglašavaju, u suradnji sa Državnim zavodom za zaštitu prirode, u DV „Paški mališani”, pa je tako provedena radionica „Šišmiši” čiji je izbor teme usko vezan sa staništem sisavaca, važne karike u eko – sustavu paške uvale, a mališanima iz vrtića uručene su „Crvene knjige” i pregršt materijala o zaštiti podmorja i naravno- šišmišima.

Treći dio projekta bila je akcija čišćenja podmorja gradske plaže u kojoj je sudjelovalo 20 ronilaca iz RK „Mar Sub”, pri čemu se u cjelodnevnom programu s dva ronjenja izvuklo puno otpada s dna mora, iako ga je, nažalost, na istom mjestu ostalo još podosta.

Baš zato, organizator je savjetovao periodičko čišćenje gradske plaže s ovakvih četiri ili pet akcija, uz sudjelovanje dvadesetak ronilaca. Dodijeljene su i zahvalnice svima koji su na neki način sudjelovali u akciji, a između inih to su bili: Željka Miletić, direktorica TZ Grada Paga, Željko Maržić, gradonačelnik Paga, Dječji vrtić „ Paški mališani”, Centar za kulturu i informacije, Zajednica športske udruge Križevci i „Laguna poesis d.o.o.” i „Ćistoća Pag“.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...