Vlada proglasila katastrofu u Vukovarsko-srijemskoj županiji!

I dalje traje borba s katastrofalnim poplavama koje su na istoku Hrvatske odnijele dva života. Dobra vijest je da vodostaji Save opadaju, no još uvijek najgore nije prošlo jer postoji mogućnost prodiranja vode u neka mjesta i strah od pucanja već dobrano natopljenih nasipa koji su na udaru nekoliko dana. Vlada je sinoć proglasila katastrofu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Kritično je ove noći bilo u Posavskim Podgajcima gdje su se cijelu noć punile vreće s pijeskom kako bi se spriječilo da Sava prodre do Drenovaca i drugih mjesta. Kopali su se tuneli koji bi trebali vodu, koja dolazi iz potopljene Gunje i Rajeva Sela, “odvesti” prema šumi te tako spriječiti njezino otjecanje prema Drenovcima i drugim mjestima. Stanovništvo Posavskih Podgajaca je evakuirano, a 50-ak kuća je poplavljeno i u tom mjestu, ali dobra vijest je da se voda trenutno kontrolira.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...