“Wings for Life World Run”: Zadarska priča ovjekovječena u četiri minute filma

Najmasovnija ikada priređena, globalna utrka pod nazivom „Wings for Life World Run“ koja je u fantastičnom sportsko-humanitarnom projektu povezala planet je iza nas. Na utrci koja se svojom raznolikošću razlikuje u odnosu na sve utrke u poznatoj nam povijesti čovječanstva, pripadnici ukupno 163 nacije trčali su istodobno na 34 staze u 32 države svijeta.

Točno 35.397 trkača trčalo je, ističu ne bez ponosa organizatori događanja, u 13 različitih vremenskih zona na šest kontinenata. Neki u svitanje, neki u sumrak, neki u popodnevnoj žegi, poput onih u Indiji, a neki u prohladno jutro, poput trkača u Kanadi. Baš svi oni, vi, mi, svi zajedno ukupno su, smo, pretrčali 530.928 kilometara.

U nedjelju 4. svibnja 2014. godine cijeli svijet je postao jedno, udružio snage za jedno i postigao nevjerojatno – 100 posto od 3.000.000 eura prikupljenih u ovome projektu ide znanstvenicima koji su svoj život i karijeru posvetili istraživanjima leđne moždine – ljudima koji svojim radom mogu napraviti veliki pomak.

Hvala svima što ste bili dio nevjerojatnog dana,  kazao je koordinator utrke u RH i „Donatovu gradu“, Borut Gatara. U videu pogledajte priču iz Zadra koji je bio ispunjen ponosom, zajedništvom i suzama radosnicama…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...