Ljetni “šušur” uvelike već “trese” Biograd, u lipnju, srpnju i kolovozu niz događanja

Prema podacima Turističke Zajednice već u prva četiri mjeseca zabilježen je porast broja noćenja i broja posjetitelja u Biogradu na Moru za oko šest posto u odnosu na 2013., dok se još zbrajaju iznimno dobri rezultati za mjesec svibanj.

U Gradu su zadovoljni statističkim ulaskom u sezonu, uostalom kažu to i na svojoj službenoj stranici,  pa ističu da je „ovih dana Biograd pun gostiju, a najveći dio čine učeničke ekskurzije, koje se mogu sresti na svakom koraku, te će i one činiti značajnu stavku u broju ukupnih ovogodišnjkih noćenja“.

Niz rekordnih turističkih sezona, a turizan u gradu već niz godina bilježi konstantan rast, naglašavaju, valja zahvaliti brojnim čimbenicima, među kojima svakako dobro obrađenom tržištu, raznovrsnoj turističkoj ponudi i dakako gostoprimstvu domaćina.

Već prokušani recept predstavljanja grada i njegove ponude na turističkim sajmovima diljem Europe i izvan nje, bio je i ove godine dobro odrađen, oa je tako tijekom sajmova uz prepoznatljiva stalna tržišta, naglasak bio i na osvajanju novih, kojima je naša destinacija do sada bila manje poznata,  pojašnjavaju iz Grada.

Svakako, ističu,  možemo očekivati veći broj gostiju iz Britanije, Kine, Japana, ali i zemalja s područja bivšeg SSSR-a. Iako već duže vrijeme ne govorimo o turističkoj sezoni, već turističkoj godini, ipak ona prava, puna turistička sezona, kažu, traje nekoliko mjeseci, a slijedom toga u tom se razdoblju održava i najveći broj različitih turističkih događanja.

Uz standardnu ponudu brojnih izleta u parkove prirode u okruženju, poput primjerice Kornata, Slapova Krke, P.P. Vransko jezero i slično, tu su i biciklističke staze, kao i brojna sportska događanja u kojima mogu sudjelovati i turisti.

No najpoznatija događanja tijekom turističke sezone su bez sumnje ona javna, koja se održavaju duž rive, a predstavljaju autohtonu gastro ponudu, kulturno naslijeđe područja ali i šire, uz dakako brojne zabavne sadržaje, a početak ovogodišnje pune turističke sezone obilježava jedna od najprepoznatljivijih manifestacija “Biogradski stol” od 6. do 9. lipnja, poručuju i pozivaju iz Grada Biograda, ponavljajući da će uz ponudu najraznovrsnijih autohtonih kao i proizvoda iz čitave Hrvatske i susjednih zemalja, biti upriličen i bogat kulturno zabavni program. Kroz ljetni period održati će se još niz sličnih, manjih ili većih manifestacija poput Večeri folkolora, Susreta kraljevskih gradova, Biogradske noći, Festivala klapa, i drugih u kojima su objedinjeni svi segmenti turističkog privređivanja.

Treba, navode, spomenuti i prošlogodišnju Najdužu štrudlu od višnje maraške, koja se protezala duž rive, pa će tako vjeruju biti i ovoga ljeta. Svojevrsna posebnost u ponudi su, nabrajaju dalje, svakao i Biograjske litnje igre, koje su uspjele oživjeti stare dalmatinske običaje, i to naravno uz pomoć domaćih sponzora što svakako nije zanemarivo, jer upravo to zajedništvo bez sumnje, zaključuju, čini i najznačajniji dio uspjeha biogradskog turizma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...