U DUBROVNIKU SE VEĆ PRIPREMAJU! Gradonačelnik:”1. lipnja izlazimo s imenom međunarodne zvijezde koja će nastupiti na dočeku 2025. na Stradunu. Pri kraju smo pregovora…”

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održan je koordinacijski sastanak dionika u turizmu na temu zimske sezone i iduće predsezone, u organizaciji Zračne luke Ruđer Bošković, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika. Na sastanku je sudjelovao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Gradonačelnik je ovom prilikom čestitao dubrovačkoj zračnoj luci na dovođenju Ryanaira i uspostavio broj novih izravnih linija s Dubrovnikom. To je rezultiralo porastom od čak 40 posto više turista u ovom razdoblju u odnosu na prošlu godinu.

”Avioni su puni i čestitam vam na toj hrabroj odluci jer ona ima pozitivan učinak ne samo dubrovačkog turizma nego i za turizam cijelog našeg područja, od Konavala do Dubrovačkog primorja. Mi se s našim programima vrlo aktivno pripremamo za zimski dio godine, a posebno za sami doček Nove godine. Vjerujem da ćemo 1. lipnja izaći s imenom međunarodne zvijezde koja će nastupiti na dočeku na Stradunu. Pri kraju smo pregovora, a međunarodnu zvijezdu imat ćemo u kombinaciji s jednom domaćom zvijezdom”, kazao je Franković.

Direktor Zračne luke Ruđer Bošković, Viktor Šober, najavio je za ovaj mjesec nastavak pregovora s avioprijevoznicima koji bi trebali povezivati ​​Dubrovnik i svjetske destinacije tijekom zime. Ryainair će povezivati ​​Dubrovnik izravnim linijama s Bečom, Dublinom i Londonom. Croatia Airlines će letjeti za Frankfurt, Turkish za Istanbul dva puta odmah, a Easyjet bi do studenog trebao letjeti za London, s time da su u tijeku pregovori da se i ta linija produlji u zimu sljedeće sezone. Lot Polish će spajati Varšavu i Dubrovnik dva puta zajedno, Vueling Dubrovnik i Barcelonu, također dva puta zajedno, a nastavlja se Freebirdov charter program. U tijeku su i pregovori za još neke linije te je najavio kako je cilj da 2025./2026. Dubrovnik u zimskoj sezoni bude povezan s 11 međunarodnih linija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...