Ovo je najskuplji restoran na svijetu: Biste li platili 1500 eura za obrok?

Najskuplji restoran na svijetu zove se Sublimotion i nalazi se na Ibizi. Cijena objeda je oko 1500 eura po glavi, a iznos, tvrde neki, opravdava magija koja se događa unutra.

Glavni huhar koji priprema skupocjenu hranu je Španjolac Paco Roncero. Vlasnici tvrde da je cijena opravdana s obzirom na uređenje restorana, kvalitetu hrane i 27 djelatnika koji se brinu za tek desetak gostiju. Također, svjesni su činjenice da ima onih koji su spremni platiti za najnovije iskustvo koje nudi Ibiza.

Restoran istovremeno može primiti tek 12 gostiju. Iako ima onih koji se sigurno naježe kada čuju cijene, poznate osobe i bogati turisti već čekaju svoj red.

Nakon posebnog, kodiranog kucanja, gosti se pozivaju da kroz bijela vrata uđu u malu sobu. Kroz neprozirni prozor koji u jednom trenutku postaje transparentan gosti imaju priliku vidjeti 27 djelatnika koji u kuhinji pripremaju obrok raspodijeljen u 20 slijedova koji se poslužuju više od dva i pol sata.

Restoran Sublimotion

Liftom, u kojem vožnja podsjeća na Disneyland, gosti odlaze u potpuno bijelu sobu s bijelim stolom s kojeg im se smiješe njihova imena. Konobarice su odjevene kao stjuardese, a bijele površine u sobi ne ostaju takvima za dugo. Na njima se među ostalim pojavljuju videozapisi i stvara se kulisa za neobično posuđe koje se stavlja pred goste.

I posluživanje pića i hrane je, naravno – neobično. Recimo koktel se poslužuje u epruvetama koje se gostima predstavljaju u golemoj knjizi. Prezentacija hrane je takva da gosti zapravo ne znaju što jedu dok to ne stave u usta.

Ima tu još svega, a vrijedi li 1500 eura? Novinar Mirrora koji je dobio priliku večerati u Sublimotionu smatra da bilo kakav obrok ne vrijedi toliko. Čak ni kada na njegovom pripremanju radi toliko ljudi.

No, ako ste u mogućnosti probati je – ova gastro osjetilna avantura je bez premca, kaže.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...