Roditelji i mališani: Cirkus na kraju grada nastavlja sa showom kroz cijeli lipanj!

Premda su u nedjelju trebali spustiti šator i krenuti ka nekim novim gradovima, artisti i ini iz Cirkusa Safari ostaju u Zadru i nadalje, u iduća dva  tjedna, pa bi boravak morali okončati tek 30. lipnja. Nema sumnji kako se radi o sjajnoj vijesti za roditelje i mališane, naravno i sve one ostale koji vole takav vid zanimacija.

Njemačko- austrijski Cirkus Safari, koji se nalazi na hrvatskoj turneji, smješten je na parkiralištu iznad stanice za tehnički pregled, kraj Interspara. Predstave su u 16.30 i 20:00, traju dva sata, plus pauza u dužini 15 minuta, a posebna je atrakcija najmlađi klaun u Europi, petogodišnji Damien, dok se u programu izdvajaju i atraktivne akrobatske točke, točke na trapezu, žongleri, kao i “kugla smrti” na kojoj motorističke akrobacije koje zaustavljaju dah izvodi trojac bugarskih motociklista.

U skladu s propisima EU i Republike Hrvatske u cirkusu koji djeluje preko stotinu godina i ima dvadesetak uposlenika, nema divljih i egzotičnih životinja, niti životinja čije je korištenje dozvoljeno u nekim europskim zemljama ali nije u RH (deve, ljame…), već samo domaćih poput konja i pasa.

Benjaminu Spintleru iz Berlina 28 je godina i zadužen je za cijelu organizaciju, a to mu ne pada teško budući da pripada šestoj generaciji “cirkuske obitelji!”, odnosno da je odrastao u šatorima i kamp-kućicama, mijenjajući gradove i prijatelje svakih nekoliko dana. Kaže kako je svoje akrobatske sposobnosti zasad ostavio u kovčegu s trikoima. Jednom je inače izvodeći točku na trapezu pao s devet metara na travu, a brat mu je prišao i sasvim ga ozbiljno upitao može li ponoviti izvedbu, zbog gledatelja kojima se svidjela! Poput drugih odraslih u cirkusu, oženio se djevojkom iz druge cirkuske obitelji pa mu je Magdalena u doslovnom smislu životna suputnica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...