Crveni plod izvor je vitalnosti, a poboljšava probavu i metabolizam

Sasvim opravdano rajčicu možemo zvati izvorom vitalnosti.

Zahvaljujući kombinaciji željeza i vitamina C, rajčica je odličan borac protiv anemije.

Pektin, jabučna i limunska kiselina poboljšavaju probavu i metabolizam, dok krom iz rajčice potiče rad gušterače.

Također, ovi crveni plodovi pomažu pri izlučivanju tekućine iz organizma, povoljno djeluju na srce i krvne žile, reguliraju probavu i ublažavaju reumu.

Pripremite pečene rajčice

Sastojci: 6 zrelih rajčica, 4 češnja propasiranog češnjaka, 1 žlica origana, 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, morska sol, svježe mljeveni papar, nekoliko listova svježeg bosiljka

Priprema: Pećnicu zagrijte na 150-160 stupnjeva C. Opranu i osušenu rajčicu narežite na ploške, poslažite ih u pleh (prethodno obložen papirom za pečenje). U posudu dodajte propasirani češnjak, origano, sol, papar i maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte. Žlicom premažite s obje strane svaku krišku rajčice. Pecite oko sat vremena. Povremeno provjeravajte da ne zagori i pred kraj snizite temperaturu. Poslužite sa svježim bosiljkom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...