Obilježavanje 5. europskog dana prebrojavanja ptica

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina te u partnerstvu sa Solanom Nin dana 2. listopada (četvrtak)  će se održati obilježavanje 5. europskog dana prebrojavanja ptica.

Za ljubitelje ptica i birdwatchere, ali i sve koji vole prirodu, ovo je jedinstvena prigoda da se upoznaju s osebujnim svijetom jedinstvenog močvarnog staništa Ninske lagune.

Cilj je promocija iznimne biološke vrijednosti solana i lagune, kao iznimno važnog močvarnog staništa, s naglaskom na faunu ptica. Ovo je jedno od svega nekoliko vrlo rijetkih staništa na našoj obali u koja spadaju i niske muljevite i pjeskovite obale s močvarnim dijelovima. Mediteranska vlažna područja koja su pod utjecajem plime i oseke predstavljaju jedno od globalno najugroženijih staništa, a u Republici Hrvatskoj su ista kritično ugrožena. Od preko 200 vrsta ptica koje obitavaju na području Grada Nina najpoznatije su: vlastelica, morski kulik, mala bijela čaplja i vodomar. Dobivanje EDEN nagrade, koja posebnu pažnju poklanja biološke raznolikosti temeljeno na održivom i odgovornom turizmu, navelo je Turističku zajednicu Grada Nina da organizira godišnji ekološki susret u Solani Nin.

Dođite 2. listopada u Nin te pod stručnim vodstvom jednog od najcjenjenijih hrvatskih  biologa Gorana Šafareka koji volontira i pomaže Turističkoj zajednici Grada Nina u razvoju manifestacije i utemeljenju turističkog proizvoda birdwatching turizma. Poučiti će vas kako promatrati ptice te koje vrste žive na solanama.

Očekujemo vas 2. 10. 2014. u 10 sati ili u 14 sati na poljima Solane Nin kako bi vas upoznali sa značajem tog dana i brige o ptičjem svijetu, te u 19,00 sati kada će se održati predavanje o značenju močvarnih staništa za očuvanje ptičjeg svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...