Vozači oprez: U unutrašnjosti je moguća poledica!

Kako je i najavljivano, ponedjeljak ujutro u većem cijelu unutrašnjojsti zemlje je maglovito i oblačno. U sjeverozapadnom području i Gorskome kotaru većinom niski oblaci, a u Moslavini, zapadnoj Slavoniji te Lici i unutrašnjosti Istre dugotrajna ili cjelodnevna magla. Ponegdje je moguća rosulja. Na Jadranu, u višem gorju i istočnoj Slavoniji prevladavat će sunčano. Vjetar slab, a na otvorenom moru mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 3 do 7, u istočnoj Slavoniji i gorju od 7 do 11, na Jadranu između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za 24. studenog.

U nastavku tjedna zadržat će se stabilno vrijeme. U kopnenom području većinom magla ili niski oblaci, a sredinom dana i poslijepodne samo mjestimicesunčana razdoblja. Na Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano. Vjetar slab, na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura u dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, navodi se u jutarnjem izvješću Hrvatskog autokluba (HAK).

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Slavonski Brod, A5 Đakovo-Sredanci te na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Bosiljevo 2.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Ne plovi trajekt na liniji Lopar-Valbiska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...