Manji požar u gospićkoj bolnici, nema stradalih

Na Odjelu intenzivnog liječenja gospićke Opće bolnice u ponedjeljak navečer došlo je do manjeg požara, u kojem nitko nije stradao, a vatru je ugasio dežurni liječnik, izvijestila je u utorak ličko-senjska policija.Požar je izbio oko 17,55 sati u pomoćnoj prostoriji Odjela intenzivnog liječenja uslijed pregrijavanja prigušnice neonskog stropnog svjetla, a, osim rasvjetnog tijela izgorjelo je pet stropnih gips ploča.

Sandra Čubelić, ravnateljica gospićke Opće bolnice izjavila je Hini da se požar nije proširio zahvaljujući pribranosti anesteziologa Damira Pahljine.

“Naš anesteziolog Pahljina reagirao je hitro i na najbolji mogući način. Tako dobro da danas možemo reći kako se skoro ništa nije ni dogodilo”, rekla je dr. Čubelić. Istaknula je da su protupožarni aparati u njihovoj bolnici na svim mjestima gdje shodno Zakonu o zaštiti na radu i Zakonu o zaštiti od požara moraju biti.

Sreća je također što u neposrednoj blizini nije bilo ni pacijenata, tako da nitko nije doživio nikakav stres ili neugodu, zaključila je dr. Čubelić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...