Do turističke sezone Grad će nabaviti i instalirati javni sustav s 30 bicikli

Nakon Šibenika Zadar bi trebao biti drugi dalmatinski grad koji će uvesti sustav javnih gradskih bicikla. Tim povodom raspisan je natječaj za kupovinu čak 30 bicikli, koji će u ovom sustavu biti raspoloživi već ove ljetne sezone.

Prema riječima pročelnice Andreje Barabe, Grad se na ovakav potez odlučio prvenstveno s ciljem smanjenja prometne gužve ali i buke na Poluotoku.

Vodili smo se i s ciljem zaštite okoliša, ali i poticanja građana na aktivnost, kazala je Baraba.

Ukupni trošak nabavke spomenutih 30 bicikala i popratnih točki na kojima će isti biti odlagane i parkirane iznosi nešto više od pola milijuna kuna a grad u ovom trošku participira sa 60 posto.
Cijena sata ili dana korištenja još uvijek nije definirana, no kako doznajemo u gradskoj upravi bit će pristupačna i svatko će ih moći koristiti.

Svakako ćemo u početku građanima dati na korištenje bicikla besplatno, a kasnije ćemo ih naplaćivati. Vjerujem da će cijena iznositi od 40 do 80 kuna, dodala je Baraba.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...