Zbog rata u Ukrajini u Hrvatskoj eksplodirala potražnja za biciklima i električnim romobilima, masovno se naručuju online

Uzimajući u obzir drastično poskupljenje goriva kojem smo svjedočili protekla dva tjedna u Hrvatskoj, ali i ostatku zemalja iz regije CEE, na portalu Jeftinije.hr provjerili su koliko su spomenuta poskupljenja imala utjecaja na potražnju online potrošača.

Na portalu su pregledali i usporedili potražnju kupaca iz srednje i istočne Europe na platformama za usporedbu Heureka grupe i ponovno uočili velike sličnosti u ponašanju potrošača.

U svim analiziranim državama u proteklih tjedan dana primjetan je značajan porast potražnje za biciklima, posebno električnim biciklima te romobilima, odnosno električnim romobilima.

Kod hrvatskih je potrošača ta sličnost u pretraživanjima s ostalim potrošačima u regiji najočitija u kategoriji električnih bicikala, za kojima je potražnja porasla za 104 posto u samo tjedan dana, a podudaranje je vidljivo i u kategoriji električnih romobila sa zabilježenim povećanjem potražnje od 53 posto u odnosu na tjedan ranije.

Gotovo identične proizvode pretraživali su i slovenski potrošači te je zabilježen dodatni porast u kategoriji treking bicikala, i to od 70 posto, u odnosu na prošli tjedan.

U ostalim analiziranim zemljama primijećena su ista podudaranja.

‘Zanimljivo je primijetiti da su i mađarski potrošači pokazali zanimanje za spomenutim proizvodima unatoč privremenim ograničenjima cijene energenata. U Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj u proteklih tjedan dana pojedinačno su najtraženiji bili električni romobili i električni bicikli, a slijedili su ih klasični bicikli i romobili’, pišu analitičari portala Jeftinije.hr, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...