Evo što će se dogoditi ako pojedete češnjak na prazan želudac

Češnjak će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura.

Na pitanje: Što će se dogoditi ako ga pojedete na prazan želudac, dobit ćete odgovor: Mnogo jači učinak!

Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije prije doručka jako izložene i ‘ne stignu se  obraniti’ od ovog priridnog antibiotika, piše Healthy Food House.  Ovaj ‘dar prirode’ sadrži 200-tinjak aktivnih tvari – bogat je eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime, polioze poput inzulina, adenozina i alicina. Ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva. Snažan je antioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet.

Češnjak će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura. Učinkovit je i u liječenju želučanih problema, posebicedijareje. Ako ste pod stresom, češnjak će biti odličan saveznik u borbi protiv njega i zaustavit će pojačanu proizvodnju želučane kiselinekoja se događa kada ste pod stresom.

Neki čak tvrde da je češnjak nevjerojatno učinkovit kad je riječ oproblemima živaca, ali samo kad se konzumira na prazan želudac.

Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans i ima antikanecerogena svojstva. Ako ga konzumirate redovito, smanjit će rizik od pojave mnogih vrsta raka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...