Liburnija još ne zna kada i koliko linija će biti za Gaženicu; Šimunov: “Određene stvari će se rješavati u hodu!”

Otvaranje luke Gaženica predviđeno je za 30. ožujka. S ovim projektom započelo se još u svibnju 2009. godine, a ukupno se investiralo 153 milijuna eura. Lučka uprava ishodila je sve dozvole za putničku luku i time je napokon omogućeno preseljenje putničkog i teretnog prometa s Poluotoka.

Budući da se bliži dan otvaranja luke, pokušali smo saznati u Liburniji da li su već organizirane linije prijevoza putnika prema Autobusnom kolodvoru, odnosno centru grada.

– Mi smo spremni i čekamo kada ćemo krenuti s poslom. Ipak, ne znamo još točne redove plovidbi i stoga vam ne mogu reći koliko učestalo i kada će biti autobusne  linije, kazao nam je direktor Liburnije Edvin Šimunov.

Šimunov je naglasio kako će se određene stvari riješavati u hodu, kada linije krenu, ovisno o potrebi građana za prijevoz. Dakle, broj linija još nije poznat, a vjerojatno će trebati vremena da se sve skupa uskladi.

Cijena autobusne karte bit će ista kao i za gradski prijevoz, odnosno 10 kuna. Otočani neće imati posebne karte ili pokaze, već će i za ove linije vrijediti isti uvjeti kao i za gradski prijevoz.

U Liburniji očekuju kako će im se točan red plovidbi dostaviti najkasnije tjedan dana prije otvaranja i sukladno s tim će se organizirati autobusne linije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...