V.d. ravnatelja Zavoda za Hitnu medicinu Vlatko Grković dao ostavku! Privremeni v.d. Mirko Erstić, bivši dogradonačelnik Benkovca!

Nakon smjene bivše ravnateljice Davorke Krnčević do raspisivanja novog natječaja, funkciju v.d. ravnatelja obavljao je njezin donedavni zamjenik, dr. Vlatko Grković. No, on je nakon prošlotjednog poništenog natječaja za novog ravnatelja Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije dao neopozivu ostavku na  mjesto vršitelja dužnosti.

U ZHMZZ-u bili su stoga prisiljeni imenovati v.d-om ravnatelja Mirka Erstića koji će tu dužnost obnašati samo dva do tri tjedna, odnosno točno onoliko koliko traje zakonski rok za predaju prijava na novi natječaj objavljen u subotu, 21. ožujka.

Mirko Erstić bio je jedan od prijavljenih imena u utrci za ravnatelja ZHMZZ-a kada je 19. ožujka Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije poništilo natječaj za izbor novog ravnatelja te ustanove. Erstić je široj javnosti poznat kao nekadašnji dogradonačelnik Benkovca, te djelatnik ZHMZZ-a.

– Dr. Vlatko Grković prošli tjedan podnio je neopozivu ostavku na mjesto v.d. ravnatelja, ali će ostati na mjestu zamjenika na kojem se brine o zdravstvenom dijelu službe, ali je odustao od uprave, ugovora i financija, posla kojeg nosi mjesto privremenog ravnatelja. Mi smo ga molili da izdrži još malo, ali on jednostavno ne želi raditi taj dio posla u Zavodu koji ima proračun od 32 milijuna kuna i 180 zaposlenika. Mirka Erstića smo odabrali jer kao diplomirani ekonomist već godinu dana radi u Zavodu za hitnu medicinu i ima dosta iskustva na rukovoditeljskim poslovima, ali i zato jer bi se osim njega rijetko tko prihvatio ove odgovorne funkcije na samo dva do tri tjedna do završetka natječaja, istaknuo je Željko Ivković, predsjednik Upravnog vijeća ZHMZZ-a.

Podsjetimo, nakon što nitko od šest prijavljenih kandidata za mjesto čelne osobe Zavoda za hitnu medicinu nije dobio potrebno povjerenje članova Upravog vijeća, točnije, nitko od njih nije uspio dobiti tri glasa od ukupno pet članova, koliko je potrebno da bi se izabrao novi ravnatelj koji će naslijediti početkom veljače smijenjenu Davorku Krnčević, donesena je odluka o raspisivanju novog natječaja koji je službeno i raspisan u subotu 21.  ožujka..

– Natječaj je otvoren 15 dana u skladu sa zakonskim procedurama, odnosno ovaj i onaj slijedeći tjedan. Tek tada ćemo vjerujem imati novog ravnatelja ili ravnateljicu ove ustanove koja broji 180 zaposlenika te upravlja ispostavama u Gračacu, Pagu, Ninu, Kalima, Starigradu, Benkovcu, Biogradu, Poličniku i naravno samom Zadru. Ustanova i sama ravnateljska funkcija nosi sa sobom veliku odgovornost s obzirom na broj zaposlenih, broj vozila i brojnih problema unutar same ustanove. Problematika je jako složena jer se radi o ustanovi koja se bavi spašavanjem  ljudskih života  i stoga ravnateljstvo moramo povjeriti najodgovornijoj i najsposobnijoj osobi. Najkasnije za 20-ak dana moramo znati ime čelnog čovjeka Zavoda. Iako će se i na ponovljeni natječaj, vjerujem, javiti opet isti ljudi, u prijavu za novi natječaj smo dodali obvezno prilaganje programa plana i razvoja Zavoda za hitnu medicinu što u ovom prvom nismo tražili te vjerujem kako će upravo to odlučiti o imenovanju novog ravnatelja, odnosno ravnateljice, istaknuo je Ivković dodajući  kako Erstić na natječaju, ukoliko se na isti opet prijavi, neće imati povlastice zbog privremene funkcije v.d. ravnatelja ove ustanove.

Na poništeni natječaj javilo se ukupno sedam kandidata. Jedna prijava je odbačena u samom startu jer nije bila potpuna, dok je ostalih šest ispunjavalo uvjete iz natječaja. Prijavljeni kandidati su bili Marijana Vladović iz Croatia osiguranja, Mirko Tokić, nekadašnji šef Državnog inspektorata u Zadru, Božidar Švorinić iz Psihijatrijske bolnice na Ugljanu, Dario Ivankov iz Zadarske županije, Mirko Erstić iz Zavoda za Hitnu medicinu te Željko Muić iz Zavoda za Hitnu medicinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...