Cvitan: Političkih progona kod nas nema, to su besmislice

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u svom prvom intervjuu otkad je stupio na dužnost rekao je kako Državno odvjetništvo i USKOK sudjeluju u istrazi oko Hypo banke.

– Kad će se istraga Hypo okončati – ne znam. Vidjet ćemo kakvi će biti rezultati, teško je sada prognozirati. Ali, postoje naznake da su u te aktivnosti umiješani i državljani Republike Hrvatske – ispričao je Cvitan u emisiji RTL Direkt.

Osvrnuo se i na rad DORH-a rekavši kako su u kaznenom zakonodavstvu česte izmjene zakona koje ili usporavaju postupke ili iziskuju veće napore državnih odvjetnika, zamjenika, službenika, namještenika, svih zaposlenika Državnog odvjetništva.

Komentirajući predbacivanja DORH-u da su brojne istrage protiv političara zapravopolitičke i predizborne, Cvitan je rekao:

– Može pričati tko što hoće, ali to su besmislice. Nikakvih političkih progona u Hrvatskoj nema. Politički progon pretpostavljao bi da neka vlast utječe na državnog odvjetnika da postupa ili ne postupa. Odgovorno tvrdim da takvih od strane bilo koje vlasti – nema.
Rad Ustavnog suda pak nije želio komentirati:

– Ustavni sud po definiciji nije sud. To je posebno tijelo vlasti. Međutim, odluke Ustavnog suda su takve koje ne iziskuju nikakav komentar od strane državnog odvjetnika – kaže Cvitan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...