Ovo će vam pomoći u borbi s viškom kilograma

Uzimanje suplemenata vitamina D može pomoći u borbi s viškom kilograma, sugerira istraživanje talijanskih znanstvenika.

Naime, istraživači Sveučilišta u Milanu su tijekom šest mjeseci pratili oko 400 gojaznih ispitanika kod kojih je potvrđena preniska koncentracija vitamina D u krvi.

Pokazalo se da su na kraju promatranog razdoblja više kilograma izgubili ispitanici koji su propisanu dijetu kombinirali s uzimanjem dodatnog vitamina D.

Ranije studije su već pokazale da je pomanjkanje vitamina D povezano s većim rizikom za gojaznost i zdravstvene komplikacije prouzrokovane gojaznošću.

Podaci prikupljeni u Sjevernoj Americi pokazuju da 40 posto odraslih osoba ima prenisku koncentraciju vitamina D u krvi.

Inače, vitamin D se proizvodi u organizmu poslije izloženosti kože sunčevim zrakama, a prisutan je u mlijeku i mliječnim proizvodima, jajima, ribi poput tune ili lososa…

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...