Poziv na državni udar: Glogoški apelira na policiju da otkaže poslušnost!

Iza podneva dio prosvjednika probio je policijski kordon u Ćirilometodskoj ulici i dotrčao do crkve sv. Marka, gdje od četvrtka prosvjeduje skupina branitelja na čelu s Đurom Glogoškim i Josipom Klemmom. Prosvjednici su u Ćirilometodskoj ulici i kod Kamenitih vrata maknuli metalne ograde koje je postavila policija, nakon čega je pedesetak njih kod Starogradske vijećnice probilo kordon i trčeći stiglo na Markov trg, gdje su stali uz crkvu.

Javni poziv šefa oporbene stranke da nije dobro da se primjenjuje zakon na jednu društvenu skupinu ništa drugo nego državni udar. Isto tako kada čelnik te društvene skupine poziva redarstvene snage jedne zemlje da se pridruže bezakonju također je državni udar. Upravo je to ono što se događa trenutno u Hrvatskoj. Naime, šef HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je da se na branitelje ne primjenjuje zakon, dok je Đuro Glogoški pozvao policajce da otkažu poslušnost i da pređu na njihovu stranu.

Državni udar je naziv za protivustavnu i protivzakonitu smjenu nositelja vlasti u nekoj državi.  Za cilj udar nema radikalnu izmjenu političkog uređenja, nego isključivo preraspodjelu vlasti unutar već postojećeg političkog sistema.

Do daljnjeg je u potpunosti obustavljen promet motornih vozila preko Gornjeg grada, od raskrižja Mesnička-Streljačka do Ilirskog trga. Obilazni pravci su Tuškanac – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska – Gupčeva zvijezda na sjevernoj strani, odnosno Gundulićeva – Ilica – Britanski trg na južnoj strani. U široj zoni se promet odvija bez posebnih zastoja, izvijestili su iz policije

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...