Cestitka_Uskrs

55. Glazbene večeri u Sv. Donatu donose glazbeno osvježenje u Marini Dalmacija

Nova sezona Glazbenih večeri u Sv. Donatu ubrzo stiže i do četvrtog koncerta koji će se održati u srijedu, 15. srpnja s početkom u 21h. Tim koncertom zadarski ljetni glazbeni festival izlazi iz centra Zadra i nakratko seli u Marinu Dalmacija između Sukošana i Bibinja. Novu lokaciju ozvučit će puhački ansambl BC BRASS sastavljen od  pet vrhunskih glazbenika razasutih po orkestrima te muzičkim akademijama u cijeloj regiji. Trubači Vedran Kocelj i Mladen Đorđević, trombonist Marko Ilić, hornist Viktor Kirčenkov i tubist Krunoslav Babić glazbenici su na vodećim pozicijama Zagrebačke, Slovenske i Beogradske filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a. Ti umjetnici predstavit će sam vrh puhačkog komornog muziciranja u široj regiji paletom klasičnih skladbi. Na njihovom programu nalaze se djela baroknog G. F. Händela, klasičnog W. A. Mozarta, zatim R. Wagnera, G. Rossinija, G. Puccinija i G. Verdija do suvremenijih komada H. de Coste, H. Arlena, Á. Piazzolle, S. Kompaneka i E. Crespa.

– Ovo je prvi koncert u Marini Dalmacija, a kako se gradi Marina bit će ih još i više, rekao je Božidar Duka, direktor Marine. Dodao je kako je ponosan što svojim gostima može pružiti dodatnu vrijednost osim osnovnog sadržaja u Marini.

Ovaj će se koncert održati ispred upravne zgrade D-Marina, sponzora Glazbenih večeri.

BC brass jedan je od čak dva puhačka ansambla na programu ovogodišnje sezone Glazbenih večeri što upućuje na širenje festivalskog horizonta.

Priuštite si i Vi glazbeno osvježenje na koncu sparnoga dana i podržite više od pola stoljeća dugu glazbenu tradiciju u samom srcu Dalmacije!

Ulaz je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...