Položen kamen temeljac za dječji vrtić u Povljani

Polaganjem kamena temeljca za novi dječji vrtić u Povljani obilježen je početak radova na ovom objektu od velike važnosti za tamošnje stanovništvo.

Kamen temeljac položili su Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i  ministar regionalnog razvoja i EU fondova, izaslanik župana Zadarske županije Ivan Šimunić i načelnik Ivo Pogorilić.

Događaju su nazočili gradonačelnik Paga Željko Maržić, načelnika Općine Kolan Josip Zubović, predstavnici grada Novalje i drugi gosti.

Osnivač Dječjeg vrtića “Povljanski tići” kojeg pohađa 28-ero djece je Općina Povljana. Prostorije u kojima vrtić trenutno djeluje, ali i manjak zaposlenika onemogućuje organiziranje jaslica i cjelodnevnog boravka za djecu. Izgradnjom novog objekta stvaraju se uvjeti za kvalitetniji rad vrtića.

– I u budućnosti ćemo nastaviti s ulaganjima kako bi otoci imali  jednake, ali i bolje uvjete života nego na kopnu. Važno je izgraditi  infrastrukturu, ali i vrtiće i škole kako bi mladi ostajali na otocima, kazao je okupljenima potpredsjednik Vlade RH, Branko Grčić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...