Položen kamen temeljac za dječji vrtić u Povljani

Polaganjem kamena temeljca za novi dječji vrtić u Povljani obilježen je početak radova na ovom objektu od velike važnosti za tamošnje stanovništvo.

Kamen temeljac položili su Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i  ministar regionalnog razvoja i EU fondova, izaslanik župana Zadarske županije Ivan Šimunić i načelnik Ivo Pogorilić.

Događaju su nazočili gradonačelnik Paga Željko Maržić, načelnika Općine Kolan Josip Zubović, predstavnici grada Novalje i drugi gosti.

Osnivač Dječjeg vrtića “Povljanski tići” kojeg pohađa 28-ero djece je Općina Povljana. Prostorije u kojima vrtić trenutno djeluje, ali i manjak zaposlenika onemogućuje organiziranje jaslica i cjelodnevnog boravka za djecu. Izgradnjom novog objekta stvaraju se uvjeti za kvalitetniji rad vrtića.

– I u budućnosti ćemo nastaviti s ulaganjima kako bi otoci imali  jednake, ali i bolje uvjete života nego na kopnu. Važno je izgraditi  infrastrukturu, ali i vrtiće i škole kako bi mladi ostajali na otocima, kazao je okupljenima potpredsjednik Vlade RH, Branko Grčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...