Windows 10 ćete dobiti besplatno, no ne kada je dogovoreno

Samim koncem mjeseca, Microsoft će na svjetlo dana pustiti Windows 10 van Tech Preview izdanja. Od nove generacije operativnog sustava iz Redmonda se očekuje pokrivanje čak milijardu uređaja u roku od tri godine, a dok cijela priča počinje 29. srpnja, besplatna nadogradnja će ići u nekoliko stupnjeva.

Takve stvari se, očekivano, odrađuju kako bi poslužitelji bili manje opterećeni, ali i da bi se ispeglali mogući bugovi prije nego velika većina općih potrošača besplatno nadogradi sustav. Među prvima će konačni build sustava dobiti članovi Insider programa, što nije čudno.

Nakon 29. srpnja vrijedi očekivati da će svi koji su ‘rezervirali’ nadogradnju polako dobivati mogućnost, a cijeli proces će voditi i računa o mogućim problemima s nadogradnjom sustava (zastarjeli upravljački programi i sl.). Ipak, većina mogućih nekompatibilnosti neće biti toliko značajna da će sustav odbiti nadogradnju, a zahvaljujući proaktivnom pristupu, u Microsoftu tvrde da već imaju prilično jasnu sliku što će točno štimati, a što ne.

Poslovnjaci će na posebno izdanje sustava (Enterprise, ali i Education) morati pričekati nekoliko dana iza – a njima će ‘desetka’ biti dostupna od 1. kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...