9. Tjedan cjeloživotnog učenja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira 9. Tjedan cjeloživotnog učenja od 28. rujna do 4. listopada.

Kao i prethodna, i ovogodišnja kampanja provodi se pod sloganom “Dobro je učiti”, a usmjerena je na prenošenje poruke o važnosti učenja i mogućnostima koje pruža uključivanje u proces cjeloživotnog učenja.

Cilj ovogodišnjeg Tjedna bit će podići svijest o tome da učenje omogućuje stjecanje znanja i vještina traženih na tržištu rada i bitno povećava zapošljivost; omogućuje uklanjanje jezičnih, tehničkih i drugih komunikacijskih prepreka te time proširivanje i produbljivanje vlastitog odnosa s drugim ljudima; omogućuje nadoknađivanje prethodno propuštenih prilika za obrazovanje; daje priliku za osobni razvoj te omogućuje veći doprinos vlastitoj zajednici i društvu u svim razdobljima života. Također, učenje i razvijanje građanskih kompetencija omogućuje aktivno sudjelovanje u društvu te učinkovito ostvarivanje i zaštitu vlastitih prava.

Pučko otvoreno učilište Erudio iz Zadra, kao regionalni koordinator tradicionalno organizira Sajam obrazovanja, koji će se održati 29.rujna 2015. s početkom u 10.00 h, na Narodnom trgu u Zadru.

Na sajmu će uz POU Erudio sudjelovati još i Aikido klub Zadar, Autoškola ZADAR, CISOK Zadar, POU Libar iz Šibenika, POU Algebra, Udruga Mala filozofija iz Zadra

POU Erudio poziva građane da se pridruže na događanjima koja su pripremili. Sve događaje možete vidjeti po županijama na: http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/dogadjanja.aspx.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...