Najčešće greške pri mršavljenju kod žena

Problematika današnjice koja najviše zaokuplja ljepši spol je kako održati vitku liniju.Malo koja žena u svom životu nije posegnula za kakvim djetnim programom u pokušaju mršavljenja, a u tom procesu često se događa da se čitav trud čini uzaludnim. Pokušavate i pokušavate, ali skala na vagi odbija se spustiti na nižu brojku. Sigurno griješite u nečemu. Mršavljenje može biti poprilično jednostavno, ali žene često kompliciraju stvari pa se tako drže rigoroznih dijeta, ili uopće ne paze na ono što jedu, i tako u krug. Evo koje su najčešće velike greške koje su tipične za ženski dio populacije:

1. Malo jedete
Dostići formu nemoguće je ako jedete malo, baš suprotno. U cilju zdravlja i forme, morali biste uzimati minimum tri obroka dnevno. Preskakanje obroka vaše tijelo može dovesti u fazu u kojoj skladišti masti umjesto da ih troši,a često vodi i do prejedanja na kraju dana. Dijete koje koriste žene su obično vrlo rigorozne i ostvaruju veliki kalorijski deficit, što je u većini slučajeva nepotrebno i u konačnici kontraproduktivno.. Osim toga, teško ćete se dugo pridržavati režima koji vas iscrpljuje, kako fizički, tako i mentalno.

2. Opsjednuti ste brojevima
Ako provodite previše vremena razmišljajući o brojkama na vagi, ignorirat ćete stvarno stanje svoga tijela. Pravilna prehrana i vježbanje ključ su svega. Prilikom mršavljenja bitno je gubiti mast, ne mišićnu masu – a vaga ne poznaje razliku između težine masti i mišića. Broj kilograma može ostati isti, ali omjer masnog tkiva i mišića svakako bi trebao biti u korist mišićnog tkiva. Razmislite kako se osjećate. Izgleda li vam tijelo zategnutije? To su pravi rezultati, brojke su u ovom slučaju zanemarive.

3. Brze djete
Brze djete čine se kao sjajan prečac na prvu. Daju rezultate u kratkom vremenu, ali mogu li se ti rezultati zadržati? Odgovor je – ne. Brze djete dovode do gubitka mišićnog tkiva koje je najbitnije prilikom sagorijevanja masti. Kao rezultat najčešće se dobija mlitavo tijelo i spori metabolizam. A najgori dio brzih djeta je svakako taj da čim prestanete s djetom, kilogrami se vraćaju! Jo-jo efekt rezultat je upravo lošeg, periodičnog mršavljenja koji se ostvaruje strogim dijetama.

4. Pilule za mršavljenje
Iznenađujuće velik broj ljudi u svom nastojanju da izgube na težini posežu za pilulama za mršavljenje. Na tržištu postoji više kategorija pilula, ali istina je da ni jedne nemaju dokazan pravi utjecaj na smanjenje težine. Točnije, pilule za mršavljenje sadrže kemikalije koje mogu poremetiti čitav tjelesni sustav. Najbolja stvar za vaše tijelo, a i za novčanik jest izbjegavati ih pod svaku cijenu.

5. Preskakanje treninga snage
Pravilna prehrana i vježbanje djeluju u kombinaciji prema cilju gubljenja masnog tkiva. Ali vježbanje ne bi trebalo biti samo jednostrano. Prilikom mršavljenja često se izvode samo cardio vježbe. Ubacite u svoju trening rutinu i trening snage koji će ubrzati vaš metabolizam i trošit ćete više kalorija. Također je djelotvoran pri izgradnji mišića, a što više mišićnog tkiva imate, bit će i više efekata prilikom sagorijevanja masti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...