Tuširanje može biti štetno za kosu i kožu, sve ovisi o toplini vode

Nakon dugog, stresnim situacijama ispunjenog, dana najbolje je opustiti se ispod toplog tuša. Pustiti da voda odnese sve dnevne brige, a svježi miris obuzme naša osjetila. Čak i kada je sitnica poput temperature vode za tuširanje u pitanju, postoje određena pravila.

Želite li se tuširati tako da voda doista odnese sve brige, potrebno je znati pogoditi pravu temperaturu.

“Tuširati se treba u mlakoj vodi”, kaže dermatolog Sejal Shah. Topla kupka, koja rezultira crvenilom kože, može samo naštetiti, iako stvara osjećaj ugode. “Vruća voda skida s površine kože korisna ulja, što dovodi do isušivanja.

Šteti i kosi, s koje također skida zaštitni sloj ulja, a najviše štete nanosi obojanoj kosi, jer boju skida, a kosu ostavlja suhom”, pojašnjava dermatolog.

Osim što nanosi štetu na površini, vrući tuš uzrokuje bolju prokrvljenost, koja potom utječe na upalne procese koje već imamo. Zato je vrlo bitno, ukoliko imate suhu, iritacijama sklonu kožu, kloniti se dugotrajne i vruće kupke.

Tuširanje vrućom vodom snižava tlak, pa nakon izlaska iz tuša moguće je da vam se zavrti u glavi.

Vruća voda otvara pore, međutim, ukoliko želite čistiti lice, najbolje je izložiti ga toploj pari, a ne vrućoj vodi iz slavine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...