U Cicibanu održana edukacija kuhara

Jučer se u dječjem vrtiću “Ciciban” (DV Sunce) održala završna edukacija kuhara o raznim načinima pripreme ribljih obroka prilagođenih djeci koju je vodio poznati kuhar Renato Kraljev. Edukacija se održala u sklopu projekta Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije “Riblja kašeta zdravlja”, a ribu za ovu edukativno-gastronomsku prigodu donirao je Cromaris.

Pripremljeno je 500 ribljih obroka za djecu koja pohađaju “Sunce” vrtiće, a pred kamerama ih je čak degustirala i skupina djece iz vrtića “Ciciban” – taj video materijal bit će dio promotivnog filma o načinu pripreme ribljih obroka, a sve u svrhu promocije stvaranja zdravih prehrambenih navika u najranijoj dobi.

Provođenje projekta “Riblja kašeta zdravlja” započelo je još u školskoj godini 2013./2014. u dječjim vrtićima Sunce i Radost s tim da je originalna zamisao bila uvesti još jedan riblji obrok tjedno. U proteklom razdoblju u sklopu projekta održane su dvije edukativne radionice o nutritivnoj važnosti ribe i mediteranskog načina prehrane u razvijanju zdravih prehrambenih navika od najranije dobi te sprečavanju pretilosti kod djece i mladih.

Do sada je djeci kroz slikovnicu “Plava riba plavog mora” predstavljen postupak ribolova i kupovine ribe, a kroz kuharicu”Riblji pijatić zdravlja” predstavljeni su riblji jelovnici osmišljeni kao nutritivno cjeloviti obroci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...