Uhićen Zdravko Mamić i njegov sin Mario

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i još četiri osobe uhićene su u srijedu ujutro po nalogu Uskoka, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.
Po prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin.

Navodna šteta je 78 milijuna kuna koja je počinjena prilikom transfera nogometaša iz Dinama koji su obavljani preko nekadašnje agencije Mamić sport agency (MSA), koju je vodio upravoMario Mamić. Uhićeni su navodno i Nikki Vuksan, nogometni menadžer i Dinamov savjetnik, te Sandro Stipančić, javlja Telegram.

Novac stečen utajom poreza “prao” se preko off-shore tvrtki u Hong Kongu i još nekoliko zemalja. Dinamo je oštećen za 78 milijuna kuna.

Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u srpnju ove godine. Kako javlja RTL, Damir Vrbanović bit će uhićen čim se vrati iz Rusije gdje je bio s reprezentacijom.

“Nismo to očekivali”

“Da, istina, u jutarnjim satima u naše prostorije ušli su djelatnici PNUSKOK-a. Sve daljnje informacije i neke klupske odluke koje će biti, objavit ćemo na službenim stranicama, kako i to inače radimo. Naravno da takvo što nismo očekivali i svi smo neugodno iznenađeni, a za sve ostalo u klubu moramo pričekati da vidimo o čemu se zapravo radi jer u ovom trenutku ne znamo puno toga.

Kad saznamo nešto više, onda ćemo i pravovremeno reagirati. Djelatnici PNUSKOK-a su se ponašali normalno za vrijeme uhićenja Zdravka Mamića, kao i uvijek. Bili su pristojni, kulturni, tu nemamo nikakvih zamjerki”, kazala je za Net.hr glasnogovornica DinamaSandra Špičić.

Oglasio se i Dinamo

“Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu, 18.11., u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a te možemo potvrditi kako je izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić uhićen.

O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice kluba”, stoji u priopćenju kluba.

Od ranije pod istragom

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...