Podignuta optužnica protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i suradnika zbog malverzacija u Dinamu

Zbog malverzacija u Dinamu stiže nova optužnica. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je bivšeg predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana, članicu Uprave kluba Vlatku Peras te Zdravka Mamića, odbjeglog nekadašnjeg savjetnika u Dinamu nezakonitog trošenja više od 70 tisuća eura.

Tužiteljstvo ih tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju tijekom 2018.

Ovaj slučaj otvoren je zbog sumnjive isplate više od pola milijuna kuna iz Dinamove blagajne bivšem MUP-ovom informatičaru Franju Vargi koji je osuđen zbog izrade lažnih SMS poruka za Mamića. Mamić je s njima planirao kompromitirati vrh pravosuđa.

U optužnici se navodi da je okrivljeni trojac počinio zlouporabu s ciljem pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za Mamića. Tako su Kodžoman, kao predsjednik Uprave Dinama, a Peras kao članica uprave kluba zadužena za opće poslove među kojima je i odjel nabave zlorabili svoje pozicije i Mamiću plaćali raznu tehničku i drugu robu na teret financijskih sredstava nogometnog kluba.

Znali su pri tome da se ta roba neće koristiti za potrebe nogometnog kluba već za Mamićeve potrebe. Dinamo je na taj način oštećen za ukupno 72.171,38 eura, dok se Mamić za taj iznos, kako stoji u optužnici, okoristio, prenosi N1.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...