Legendarna “Noć hrvatskog vaterpola” uz “Večeru s porukom” razveselila zadarske mališane!

Tradicionalna Noć hrvatskog vaterpola u organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza održala se u zadarskom hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik. Ovogodišnje druženje vaterpolista, legendi, predstavnika medija i uglednika ove je godine bilo dio nacionalnog projekta  Večera s porukom, koju je Hrvatski vaterpolski savez, kao domaćin večere organizirao za potrebe Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

– Zahvaljujem se svim ljudima velikog srca i naravno našim domaćinima vaterpolistima što su nam omogućili ovo prekrasno druženje. Prikupljena sredstva utrošit ćemo na uređenje prostorija Udruge u kojima će naši štićenici bez sumnje imati bolje sutra, izjavila je Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

U Noći hrvatskog vaterpola, koju su podržali i Grad Zadar kao prijatelj projekta Večera s porukom te Falkensteiner Club Funimation hotel kao domaćin, tradicionalno je izabrana najbolja hrvatska vaterpolska sedmorka prema izboru Večernjeg lista. Za 2015. godinu u njoj su: Damir Burić, Maro Joković, Luka Lončar, Petar Muslim, Paulo Obradović, Josip Pavić te Sandro Sukno, koji je proglašen najboljim hrvatskim vaterpolistom za ovu godinu.

Posebnu godišnju nagradu Hrvatskog vaterpolskog saveza – Trofej HVS-a, ove je godine dobio bivši igrač, reprezentativac te istaknuti vaterpolski djelatnik Boško Lozica. Uzvanicima su se tijekom večere obratili predsjednik HVS-a Predrag Sloboda te dopredsjednik Perica Bukić. U večeri ispunjenoj emocijama te dalmatinskim delicijama goste je zabavljala Antonija Šola, a moderatorica bila je Doris Pinčić Rogoznica.

– Drago mi je da smo našu tradicionalnu noć vaterpola ove godine organizirali uz humanitarnu notu i da time pomažemo udruzi koja se bavi djecom s downovim sindromom. Ovo je bila prilika čestitati svima na uspjesima u protekloj sezoni, posebno našoj reprezentaciji na srebrnoj medalji na Svjetskom prvenstvu, ali i naravno najava Europskog prvenstva koje se već u siječnju odigrava u Beogradu. Kruna cijelog četverogodišnjeg ciklusa očekuje nas u kolovozu 2016. na Olimpijskim igrama u Riju, izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Noć hrvatskog vaterpola već je tradicionalna prilika u kojoj se prisjećamo najvećih rezultata našeg najtrofejnijeg momčadskog sporta. Na večeri su uživali i mnogi hrvatski vaterpolski reprezentativci koji u Zadru igraju završnicu Kupa Hrvatske, a u finalu se bore dva najbolja hrvatska kluba – dubrovački Jug Croatia Osiguranje i riječko Primorje Erste Bank. Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju pak za nekoliko dana očekuje odlazak na pripreme u SAD. Početkom siječnja, nakon pripremnog turnira u Dubrovniku, naši vaterpolisti odlaze na Europsko prvenstvo u Beograd, dok nas u kolovozu očekuju Olimpijske igre Rio 2016.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...